Regióny Ostatné športy Rôzne

Na trať sa postavia malotraktor

Poriadne nevšedná motoristická akcia sa uskutoční už čoskoro len kúsok od Moraviec. Blíži sa v poradí už jedenásty ročník populárnych pretekov malotraktorov.

Ilustračný obrázok k článku Na trať sa postavia malotraktor
Foto: Katarína Oravská

Iba kúsok od Zlatých Moraviec, v neďalekých Tesárskych Mlyňanoch, sa uskutoční naozaj zaujímavé podujatie s názvom Varicup. Jedná sa o 11. ročník súťaže malotraktorov fabrickej a domácej výroby. Tešiť sa môžeme na už tradične dobrú náladu, ktorá na tomto podujatí panuje každý rok.

Netradičné preteky sa budú konať v sobotu 19. augusta. Dejiskom tejto malotraktorovej zábavnej akcie bude ihrisko pri základnej škole v Tesárskych Mlyňanoch. Súťažiť sa začína o štrnástej hodine.

Na súťažiacich čaká slalom, jazda zručnosti a okruh s vodnou priekopou. V akcii uvidíme dvoj a štvor-kolesové malotraktory. Ako každý rok, návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavý sprievodný program, súťaže a občerstvenie.

Súťaž malotraktorov Varicup si za desať rokov svojej existencie vydobyla u ľudí z okolia veľkú popularitu. Akciu každoročne navštevujú stovky zvedavcov. Na popularite rastie aj medzi záujemcami o súťaženie. Na nultom ročníku o prvenstvo bojovalo sedem súťažiacich, v roku 2016 ich už prišlo až 21 z 11 obcí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM