Aktualizované Krimi

Pri našich hraniciach havarovalo auto plné migrantov, 7 ľudí je v nemocnici

Na slovensko – rakúskych hraniciach havarovalo v noci krátko po polnoci auto plné migrantov. Divoká naháňačka sa začala vo chvíli, keď policajti chceli skontrolovať Volkswagen Sharan.

Ilustračný obrázok k článku Pri našich hraniciach havarovalo auto plné migrantov, 7 ľudí je v nemocnici
Zdroj: Ilustračné foto / TASR

Naháňačka ako z filmu a z vážnymi následkami sa odohralo v noci v sobotu na slovensko-rakúskom hraničnom priechode Jarovce – Kitsee. Podľa informácii Nového Času, ktorý ako prvý túto správu priniesol, chceli policajti skontrolovať Volkswagen Sharan. Vodič auta však nezastavil, namiesto toho chcel utiecť a po naháňačke v obrovskej rýchlosti napokon havaroval.

Zranilo sa sedem osôb, medzi nimi päť detí. Záchranári na miesto vyslali päť záchraniek. TASR to potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Andrej Hirjak.

Deti previezli záchranári do detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch a dospelých do petržalskej nemocnice na Antolskej ulici. „Na mieste nehody sme im poskytli bezodkladnú prednemocničnú zdravotnú starostlivosť,“ povedal Hirjak. Po nehode boli všetci zranení pri vedomí. Zranené mali viaceré časti tela.

Päť detí a dvaja dospelí sú zranení

Najmladšie zranené dieťa malo päť mesiacov, najstaršie desať rokov. Do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave (DFNsP) ich záchranári celkovo priniesli päť. TASR to potvrdila hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická. Podľa nej nie sú slovenskej národnosti.

„Pacienti sú v tomto čase hospitalizovaní. Jedno dieťa museli lekári operovať,“ povedala Kamenická. Deti utrpeli počas nehody otrasy mozgu, tržné rany a pomliaždeniny. „V súčasnosti podstupujú rôzne vyšetrenia,“ dodala hovorkyňa. Okrem detí sa počas nehody zranili podľa záchranárov aj dvaja dospelí. Tí sú hospitalizovaní v petržalskej nemocnici na Antolskej ulici.

Nelegálni migranti z Iraku, Sýrie a Iránu

Posádku havarovaného vozidla tvorili nelegálni migranti z Iraku, Sýrie a Iránu, ktorí boli žiadateľmi o azyl v Maďarsku. TASR to potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

„Išlo o dodávku prepravujúcu nelegálnych migrantov z Maďarska cez územie Slovenska do Rakúska. Vodič podozrivého vozidla nerešpektoval zvláštne výstražné a zvukové znamenia, ani svetelné znamenie STOP a s vozidlom prudko zrýchlil. Snažil sa hliadke uniknúť rýchlosťou prekračujúcou 160 km/h, čím ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Policajná hliadka bola nútená použiť opakovane varovný výstrel do vzduchu. Unikajúce vozidlo sa v rýchlej jazde prevrátilo na strechu,“ popísal udalosti Slivka.

Vodič vozidla bol obmedzený na osobnej slobode. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru už začal trestné stíhanie vo veci prevádzačstva, ublíženia na zdraví a všeobecného ohrozenia, za čo hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov.

Čítajte aj: Na lodi plnej kokaínu doplávala Slovenka do väzenia! Je v tom nevinne?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM