Správy

Pri návšteve obchodov sa obrňte trpezlivosťou: V stredu štartujú výpredaje

V stredu 27. decembra otvoria kamenné predajne po sviatočnej pauze svoje prevádzky. Spolu s otvorením obchodov štartujú aj povianočné výpredaje.

Ilustračný obrázok k článku Pri návšteve obchodov sa obrňte trpezlivosťou: V stredu štartujú výpredaje
Zdroj: TASR

Spustenie povianočných výpredajov v kamenných obchodoch sa v tomto roku o jeden deň posunie. Kým v minulých rokoch štartovali zvyčajne už 26. decembra, tento rok ešte musia byť obchody počas Druhého sviatku vianočného zatvorené.

Prevádzky sa tak otvoria 27. decembra a spolu s tým sa spustia aj výpredaje tovaru. Podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského takýto posun zrejme prinesie väčší záujem ľudí o to, aby vyšli do obchodov a nakupovali.

Okrem toho, čoraz viac ľudí si podľa jeho slov daruje pod stromček peňažné poukážky a nakupujú po Vianociach. „Ľudia si darujú peniaze alebo peňažné poukážky. Toto bude motiváciou, že mnohí budú chcieť ísť nakupovať do obchodov,“ opísal Drahovský.

Súčasne podľa jeho slov stúpla v tomto roku aj kúpyschopnosť domácností. Ľudia si tak môžu dovoliť kúpiť viac ako v predchádzajúcich rokoch. „Ale samozrejme, rozdiel je v kúpyschopnosti jednotlivých regiónov v rámci Slovenska,“ upozornil analytik. Obchod v slabších regiónoch, kde ľudia riešia existenčné otázky, nebude mať také vysoké tržby ako v ekonomicky silnejších oblastiach krajiny.

Výrazné 50– až 70-% zľavy sa pritom podľa Drahovského často týkajú sortimentu z predchádzajúcej sezóny. Alebo pri oblečení ide často o malé či veľké veľkosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM