Správy Regióny

Pri Panorama City vzniká nová administratívna budova. Pamätáte si na jej predchodcu?

Do priestorov kancelárií v projekte Panorama Business II. sa už onedho nasťahujú noví nájomníci. Spomínate si ešte na bývalú budovu TASR, ktorá tam predtým stála?

Ilustračný obrázok k článku Pri Panorama City vzniká nová administratívna budova. Pamätáte si na jej predchodcu?
7
Galéria

Na atraktívnom mieste medzi nábrežím Dunaja a vežiakmi Panorama City rýchlym tempom rastie nová administratívna budova. Dnes už si málokto spomenie na starú budovu TASR, ktorá stála presne na mieste vznikajúceho projektu Panorama Business II. Agentúra TASR sa zo starej budovy, ktorá bola postavená v roku 1984, presťahovala v októbri 2007. O rok nato budovu asanovali.

Priestor pre prácu aj relax

Už teraz je známe, že v novej budove s deviatimi poschodiami od developera J&T REAL ESTATE si prenajmú priestory firmy JOHNSON CONTROLS, ATOS, ARVAL, PROFESIA.

Po dokončení Panorama Business II. by na rohu Pribinovej a Čulenovej ulice mali firmy obsadiť 25-tisíc metrov štvorcových kancelárií. Pod budovou bude 350 parkovacích mi­est.

Administratívna budova bola technicky navrhnutá tak, aby spĺňala najnovšie trendy a požiadavky na zefektívnenie nákladov. Objekt má dokonca ambíciu získať certifikáciu LEED Gold. Americký certifikát LEED (Leadership in Energy and Enviromental Design) patrí k najrozšírenejším certifikačným systémom na svete. Zastrešuje ho Americká rada pre zelené budovy. Medzi hlavné výhody zelenej budovy so spomínaným certifikátom patria nižšie prevádzkové náklady, kvalitnejšie pracovné prostredie, a tiež zvýšenie investičnej hodnoty budovy.

V priestore za budovou je už v súčasnosti polouzavretý parčík, kde si môžu zamestnanci oddýchnuť napríklad počas obedňajšej prestávky. Za kultúrou a nákupmi to z práce tiež nebudú mať ďaleko. Komplex totiž vyrastá v tesnej blízkosti s budovou SND a nákupnou galériou Eurovea. Budova by mala byť skolaudovaná ešte tento rok.

Panorama Business III.

Ďalšia administratíva budova developera J&T REAL ESTATE vyrastie na križovatke Landererovej a Košickej ulice pri výjazde na Most Apollo. Budova dosiahne výšku 15 nadzemných podlaží, poskytne 22-tisíc metrov štvorcových administratívnej a obchodnej plochy s 380 parkovacími miestami.

Flexibilné kancelárske priestory najvyššieho štandardu A budú spĺňať všetky medzinárodné kritériá a nájomcom ponúknu kompletné služby biznis centra. Strategickou výhodou administratívneho komplexu Panorama Business III je výborná poloha, ktorá využíva dostupnosť mestskej a prímestskej hromadnej dopravy s priamym napojením na diaľnicu a celé mesto.

Hlavný vstup bude spolu s obchodnou pasážou z Landererovej ulice. Dotvorí tak uličný priestor a bude pokračovať v jednej línii s novostavbou rezidenčných veží Panorama City.

Panorama Business II.
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM