Aktualizované Krimi

Pri požiari bytovky sa zranili aj deti: Správy o výbuchu sa nepotvrdili

Pri požiari na piatom poschodí bytového domu sa zranilo niekoľko ľudí. V akcii sú všetky záchranné zložky.

Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko ľudí, vrátane detí, utrpelo zranenia v dôsledku požiaru bytu na Ovručkej ulici na košickom sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý vypukol v stredu večer. Podľa hovorcu mesta Košice Vladimíra Fabiana došlo k explózii medzi 19.00 h a 20.00 h.

Výbuch nepotvrdili

Prvotné hlásenia na tiesňovú linku hovorili o výbuchu. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

„Hasičom sa po úplnej likvidácii požiaru podarilo prehľadať byt na 5. podlaží, v ktorom horelo. Výbuch plynu sa napokon nepotvrdil," informovalo krátko pred 22. hodinou Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Primátor Košíc Jaroslav Polaček na mieste povedal, že požiar mohol vzniknúť od adventnej sviečky.

„Naši pracovníci po uhasení požiaru v byte nenamerali žiadny uniknutý plyn, ani nezistili poškodenie žiadneho plynového zariadenia,“ povedal Milan Vanga, manažér externej komunikácie spoločnosti SPP – distribúcia.

Požiarom bola zasiahnutá obývacia izba, ktoré zhorela aj so zariadením. Ako doplnili hasiči: „Ostatné miestnosti v byte boli vplyvom sálavého tepla čiastočne poškodené a silno zadymené. Príčina vzniku požiaru doposiaľ nie je známa, budú sa ňou zaoberať zisťovatelia príčin vzniku požiarov."

Ľahšie zranenia

Po príchode na miesto začali hasiči s okamžitou evakuáciou a hasením požiarom zachváteného bytu. „Podarilo sa im evakuovať 18 osôb (z toho 3 deti), jedna osoba bola zachránená pomocou výškovej techniky. Ostatní obyvatelia opustili svoje byty ešte pred príchodom hasičov. Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať pol hodinu po príchode hasičov," informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti. Ako informuje denník Korzár, medzi zranenými má byť aj dvojmesačné dieťa.

Približne 40 obyvateľov bytovky sústredili do neďalekej telocvične. Vyšetrili ich tam záchranári a hasiči.

„Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ, ktorý bude v prípade potreby obyvateľov prevážať do náhradného ubytovania," doplnili hasiči. Pre obyvateľov zriadilo mesto náhradné ubytovanie, ktoré využije 6 osôb.

Do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice previezli 19 pacientov. „Väčšina bola v poriadku. Štyria ostali na ambulantnom ošetrení na oddelení urgentného príjmu. Ide o ľahšie stavy,“ uviedla pre TASR Monika Krišková z komunikačného oddelenia UNLP Košice. Tri deti by mali byť v detskej fakultnej nemocnici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Požiar bytu na Ovručkej ulici v Košiciach
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM