Aktualizované Anton Hrachovský Krimi

Nočné zásahy v Košickom kraji: Pri požiari v Trebišove umrelo dieťa. Dopravná nehoda si vyžiadala 7 zranených

Hasiči v Košickom kraji mali v noci okrem iného dva vážne zásahy. Požiar bytu v Trebišove si vyžiadal jednu maloletú obeť, v Turni nad Bodvou zas havaroval mikrobus.

Ilustračný obrázok k článku Nočné zásahy v Košickom kraji: Pri požiari v Trebišove umrelo dieťa. Dopravná nehoda si vyžiadala 7 zranených
6
Galéria
Zdroj: Hasiči Trebišov FB

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, k požiaru bytu na Záhradnej ulici v Trebišove ich privolali pred 03.30 v sobotu ráno. O život pri ňom prišlo 15-mesačné dieťa. „Jedna dospelá osoba bola zranená,“ spresnil. Na mieste boli tri vozidlá so siedmimi príslušníkmi z trebišovskej hasičskej stanice. Požiar vyšetruje polícia ako všeobecné ohrozenie.

Podľa jej slov sa v tom čase v byte nachádzalo 18 ľudí. „V jednej z izieb, kde požiar vznikol, boli dve dospelé osoby a tri deti. Podľa doterajších zistení požiar vznikol pravdepodobne od horiacej sviečky a rozšíril sa do ďalších izieb bytu,“ priblížila. Škodu na zariadení bytu vyčíslili približne na 1500 eur, na bytovom dome ju doposiaľ nezistili.

„V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia,“ uviedla Mésarová s tým, že príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania. „Presnú príčinu smrti dieťaťa určí pitva,“ uzavrela.

Krátko po 05.00 h boli aj pri dopravnej nehode jedného vozidla v Turni nad Bodvou, pri ktorej sa zranili štyri osoby. Príčinou nehody bola zrejme únava. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Kolízia sa stala krátko po 5.00 h. „Podľa doterajších zistení vodič (24) viedol vozidlo zn. Peugeot Boxer v smere od Košíc do obce Gemerská Hôrka, pričom pred obcou Turňa nad Bodvou pravdepodobne z dôvodu únavy počas vedenia vozidla zaspal, prešiel s ním cez protismernú časť vozovky mimo cestu. Po vyše 100 metroch narazil do reklamného pútača a následne do betónového oplotenia rodinného domu, ktoré prerazil,“ priblížila s tým, že potom narazil ešte do drevárne.

Podľa predbežných lekárskych správ sa pri dopravnej nehode ťažko zranil 42-ročný spolujazdec.

„Vodič a dvaja ďalší spolujazdci (29 a 46) utrpeli ľahké zranenia,“ uviedla hovorkyňa s tým, že všetci pochádzali z okresu Rožňava. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. „Pri dopravnej nehode vznikla celková škoda predbežne vyčíslená na cca 11-tisíc eur,“ spomenula.

Udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie, ktorá v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. „Bližšie okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uzavrela Mésarová.

Foto: FB Hasiči Trebišov

Požiar v Trebišove, pri ktorom zahynulo dieťa
6
Galéria
Zdroj: Hasiči Trebišov FB
Nehoda v Turni nad Bodvou
4
Galéria
Zdroj: KRPZ - Košice
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM