Správy

Prichádza "pasová sezóna": Vybavovanie dokladov už viac netreba odkladať

Hoci sa čakacie lehoty na vybavenie cestovných dokladov mierne zvýšili, ešte stále si ich možno vybaviť v podstate komfortne a rýchlo.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza "pasová sezóna": Vybavovanie dokladov už viac netreba odkladať
Zdroj: TASR

Upozorňuje na to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR s odporúčaním, aby si občania túto záležitosť nenechávali na poslednú chvíľu.

Rezort informuje o tom, že v súčasnosti sa v najvyťaženejšom klientskom centre na Tomášikovej ulici v Bratislave a rovnako tak v ostatných krajských mestách čaká na vybavenie približne 20 minút, na oddelení dokladov vo väčšine menších okresných miest je to okolo piatich až ôsmich minút.

„Čakacia lehota na vrchole tzv. pasovej sezóny, ktorá trvá do konca prázdnin, je výraznej dlhšia ako v súčasnosti,“ varuje v tejto súvislosti ministerstvo. Výzvu neodkladať si vybavenie cestovných dokladov smeruje najmä k rodičom detí plánujúcich zahraničnú dovolenku, na ktorú každý maloletý potrebuje vlastný pas. „V týchto dňoch žiadosti o doklad pre dieťa prijmú i vybavia bez stresov z čakania,“ uisťuje MV SR.

Navštíviť pracoviská dokladov odporúča aj tým, ktorí si chcú vybaviť či aktivovať občiansky preukaz, prípadne aj bezplatne požiadať o elektronický podpis.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM