Lucia Lauková Správy

Prichádza pravá zima: Časť Slovenska sa prebudí do zasneženého rána

Dážď na veľkej časti Slovenska vystriedajú snehové vločky. Postupne bude klesať aj hranica sneženia.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza pravá zima: Časť Slovenska sa prebudí do zasneženého rána
Zdroj: TASR

Tento týždeň by sa Slováci mali pripraviť na čerstvú nádielku snehu. Počas dnešného dňa sa podľa imeteo.sk začne ochladzovať a zrážky začnú prechádzať do snehových.

„Nad naše územie mieri ďalší prílev studeného vzduchu. Ten sa nad našu oblasť začne dostávať počas popoludnia a spolu s ním začne klesať hranica sneženia,“ uvádza portál, podľa ktorého sa bude krátko popoludní hranica sneženia pohybovať na severe na výške približne 800 až 900 m n.m.

O polnoci by už malo podľa imeteo.sk snežiť na Kysuciach, Orave, Liptove, Turci, Spiši, Šariši, či na severovýchode nášho územia. „V týchto oblastiach sa začne vytvárať snehová pokrývka, nakoľko teploty sa budú pohybovať od 0 do –2 °C a budú ďalej klesať,“ predpovedá portál.

Do bieleho rána by sa v utorok mali zobudiť aj na Považí, na Záhorí, v okolí Košíc, Humenného, ale aj v oblasti Bratislavy. „Sneženie sa v utorok ráno dostane na celé územie s výnimkou východnej časti Podunajskej nížiny, Banskobystrického kraja a do Východoslovenskej nížiny,“ dodáva portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM