Rastislav Búgel Rôzne Technológie

Prichádza Týždeň vedy a techniky: Prinesie okolo 350 podujatí

S mottom Spoznávaj, pochop, rozvíjaj sa v dňoch 6. - 12. novembra budú po celom Slovensku konať podujatia v rámci 14. ročníka Týždňa vedy a techniky.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza Týždeň vedy a techniky: Prinesie okolo 350 podujatí
Zdroj: TASR

Verejnosť sa bude môcť stretnúť s vedcami a výskumníkmi a spoznať bližšie ich prácu. O podujatí informoval komunikačný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Cieľom podujatia je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, ale aj informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky i potrebe podporovať tieto disciplíny, ktoré pomáhajú riešiť globálne problémy a výzvy.

V tomto roku sa uskutoční približne 350 rôznych podujatí, vrátane odovzdávania Cien za vedu a techniku, interaktívnej výstavy s názvom Veda netradične či vyhodnotenia výtvarnej a fotografickej súťaže.

Slávnostné otvorenie podujatia sa uskutoční v pondelok 6. novembra o 9.00 h v priestoroch Zážitkového centra vedy Aurelium v Bratislave za účasti ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej (nominantka SNS).

Organizátorom podujatia je MŠVVaŠ SR v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM