Regióny

Prilákame Turkov a Poliakov do metropoly východu? Košice sú pre nich turisticky atraktívne

V súvislosti so zavedením leteckých liniek z Košíc do Varšavy a Istanbulu mestská organizácia Košice Turizmus rokuje so zástupcami poľských a tureckých turistických organizácií.

Ilustračný obrázok k článku Prilákame Turkov a Poliakov do metropoly východu? Košice sú pre nich turisticky atraktívne
Zdroj: TASR

Do metropoly východu chce prilákať turistov z týchto krajín. „Poliakov sme už oslovili. Minulý týždeň sme boli na pracovnom stretnutí vo Varšave, kde sme mali stretnutia s klientelou, ktorá má možnosť zorganizovať konferencie, alebo priviezť klientov na city break (oddych v meste). Košice môžu ponúknuť nielen svoju históriu, ale máme tu i Štátne divadlo, Steel arénu, ktorá má množstvo kultúrnych i športových podujatí,“ povedal riaditeľ organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus Miloslav Klíma.

Zástupcov poľských organizácií Košice podľa jeho slov zaujali. „Nemôžeme tiež zabudnúť i na okolie, to je Tokaj, alebo neďaleký Spišský hrad. V prípade záujmu, keďže Poliaci majú radi Tatry, tak ich v rámci jednodňového prenocovania môžu navštíviť,“ spresnil Klíma.

Poliaci nás poznajú

Ako ďalej uviedol, Košice sú pre Poliakov zaujímavé aj tým, že majú čo ponúknuť. „Je to pre nich nie veľmi známa destinácia, lebo častejšie chodia do metropol západnej Európy. Z toho, čo nám povedali, chcú objaviť Košice,“ povedal Klíma na margo rokovaní s Poliakmi.

O možnostiach trávenia voľného času v metropole východu podľa Klímu rokujú i so zástupcami tureckých organizácií. Manažujú to cez leteckú spoločnosť Turkish Airlines.

"Takisto prichádzajú do úvahy v prvom rade kratšie výlety, pobyty pre skupiny, ktoré sa prídu skôr oboznámiť, čo tu v Košiciach je,“ vysvetlil Klíma.

Turkov zaujímame

Turci považujú Košice pre svojich klientov podľa jeho slov za zaujímavé aj z hľadiska, že tu zotrvajú jeden-dva dni, a potom môžu pokračovať vo výletoch v Budapešti, ktorá je jednak zaujímavá aj pre Turkish Airlines, keďže je to odletové miesto.

Od 30. marca tohto roku lietajú šesťkrát týždenne poľské aerolínie LOT medzi Košicami a Varšavou. Letecké spojenie spoločnosti Turkish Airlines medzi Košicami a Istanbulom bude v prevádzke s frekvenciou trikrát týždenne od 16. júna.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Za lásku krásnej Betty z Dobšinej ponúkol britský bankár pol milióna libier!

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM