Martin Sýkora Hokej

Primátor Švagerko chce v Poprade tréningovú halu. Nutná bude aj rekonštrukcia strojovne

Poprad bude hostiť v apríli 2017 spolu so Spišskou Novou Vsou hokejové majstrovstvá sveta U18. Vyplýva to z vyjadrení primátora mesta Jozefa Švagerka. V oficiálnom kalendári IIHF však presné miesto konania majstrovstiev stále nie je definované.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Švagerko chce v Poprade tréningovú halu. Nutná bude aj rekonštrukcia strojovne
Zdroj: TASR

V súvislosti s touto udalosťou sa vo verejnosti čoraz viac diskutuje o tréningovej hale, ktorá zatiaľ v Poprade chýba. Primátor Jozef Švagerko má o jej postavenie veľký záujem.

„V súčasnej situácii by sme si dokázali halu postaviť aj bez finančnej pomoci. Ale bol by som zlý ekonóm, keby som nevyužil aj iné možnosti a riešenia,“ povedal na stretnutí s novinármi popradský primátor.

Na výstavbu tréningovej haly pri zimnom štadióne, ktorý je domovským stánkom „kamzíkov“, chce magistrát využiť zdroje z ministerstva školstva alebo vládnej rezervy. Ide o sumu 1 milión eur. Vedenie mesta plánuje s výstavbou tréningovej haly rekonštruovať aj strojovňu.

„Momentálne máme náklady na prevádzku o 200 000 € vyššie ako v Spišskej Novej Vsi, kde majú dokonca dve plochy,“ objasnil popradský primátor.

V hre je aj zatiaľ nedokončený projekt hokejistov Ľuboša Bartečka a Radoslava Suchého, do ktorého by však mesto bolo ochotné vstúpiť len za určitých vopred stanovených podmienok. Tréningová hala by mala byť hotová do MS 2017.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť aj archívne zábery z rekonštrukcie popraského zimného štadióna v rokoch 2008 a 2011.

Primátor Švagerko chce v Poprade tréningovú halu. Nutná bude aj rekonštrukcia st
21
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM