Správy Regióny Zo Slovenska

Primátor Vallo vytlačil z Námestia SNP autá. Nahradí ich 41 kvetináčov s drevinami

Na jeseň bude mesto na Námestí SNP a jeho okolí realizovať takzvané rýchle riešenia, medzi ktorými bude ďalšie obmedzenie parkovania či rozšírenie priestoru pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Vallo vytlačil z Námestia SNP autá. Nahradí ich 41 kvetináčov s drevinami
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu

V spodnej časti Námestia SNP sa objavili veľké oranžové kruhy, ktoré z niekdajšieho parkoviska vytlačili autá, čím došlo k rozšíreniu pešieho koridoru.

Prístupný mestský priestor

Opatrenie je jedným z mnohých, ktoré hlavné mesto zrealizuje v rámci projektu Živé námestie, ktorého cieľom je nenáročnými zmenami na Námestí SNP a Kamennom námestí vytvoriť funkčný a prístupný mestský priestor.

„Neskôr príde k rozšíreniu chodníka aj fyzicky, keď sa chodníková hrana posunie až za vyznačený priestor a do toho času zmenu funkčnosti priestoru naznačujeme práve oranžovými kruhmi. Pokiaľ by sme to nezvýraznili, Námestie SNP by stále pôsobilo dojmom parkoviska a ľudia – chodci, by si ani neuvedomili, že aj tento koridor je už priestor pre nich,“ avizuje primátor.

Zrušené parkovacie miesta nahradí 41 veľkokapacitných kvetináčov s menšími drevinami.

Na jeseň bude hlavné mesto na Námestí SNP a jeho okolí realizovať takzvané rýchle riešenia, medzi ktorými bude obmedzenie parkovania na Klobučníckej, rozšírenie priestoru pre chodcov, osvetlenie priestorov námestia, vyčistenie pamätníka SNP i opravu poškodených plôch, pribudnúť majú cyklostojany, odpadové koše a zeleň. Do nevyužitého priestoru na Kamennom námestí plánuje mesto umiestniť detské ihrisko.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM