Ľubomír Hudačko Správy

Primátorka Turčanová na facebooku rozprúdila diskusiu: Tento status to všetko odštartoval

Primátorka Prešova Andrea Turčanová na svojom konte na facebooku nadhodila pre obyvateľov zaujímavú tému. Tá následne na známej sociálnej sieti rozprúdila diskusiu. O čo ide a aké má plány hlava mesta?

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová na facebooku rozprúdila diskusiu: Tento status to všetko odštartoval
Zdroj: TASR

Primátorka ponúkla priestor na diskusiu o nevyužitých priestoroch. Tá sa po jej nahodení témy do pléna naozaj aj rozprúdila.

„Pri návšteve IPZ Záborské som zistila, aké má mesto veľké a hlavne nevyužité priestory. Vystavané a z časti aj vybavené síce boli, ale sú prázdne a nikdy neboli ani naplnené. Napadlo mi preto, že tieto priestory ponúknem do prenájmu začínajúcim firmám len za poplatok, ktorý by pokryl energie. Šlo by prevažne o kancelárske priestory. Čo vy na to?“ obrátila sa na občanov na známej sociálnej sieti.

Na margo otázok občanov, či sa do mesta nechystá investor, primátorka v diskusii uviedla: „Rokovania s novým investorom prebiehajú a my robíme všetko preto, aby sme s ním zmluvu aj podpísali. Tu však ide o kancelárske priestory, ktoré si väčšinou noví investori dokážu vystavať a teda "biznis“ budova nám stojí, no bez nájomníkov," uviedla.

Turčanová potom na margo ďalších otázok diskutujúcich poprosila, aby sa nepozerali dozadu. „Potrebné je hľadieť dopredu, ako mesto zveľadovať. To čo navrhujem je bežný systém takzvaných coworkingových alebo inkubátorových centier, ktoré takto chcú začínajúcim podnikateľom pomáhať,“ dodala.

Mohlo by vás zaujímať:

Rozpočet Prešova znamená aj peniaze pre zariadenia seniorov: Koľko na ne poputuje?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM