Tlačové správy

Prinášajú prekliatie a zlo?! Rehoľníci si Iron Maiden na Slovensku neželajú

Slovenskí fanúšikovia britskej heavymetalovej kapely Iron Maiden sa už nevedia dočkať 6. júla. To je dátum, kedy sa hudobná legenda predstaví na žilinskom letisku. Jej koncertu chce ale aktuálne zabrániť katolícke spoločenstvo.

Energický dvojgitarový zvuk, dunivá basa, dokonale presné bicie, spev Bruca Dickinsona a nezabudnuteľný zážitok. Na toto všetko sa priaznivci metalovej legendy tešia, toto všetko však vyvoláva v rehoľníkoch Spoločnosti sv. Bazila Veľkého pochyby.

Počiatočný nesúhlas sa v apríli tohto roka zmenil na ráznu iniciatívu, spoločnosť už poslala listy veľavravného obsahu predsedovi Žilinského samosprávneho kraja Jurajovi Blanárovi, primátorovi Žiliny Igorovi Chomovi i ministrovi kultúry Slovenska Marekovi Maďaričovi.

Argumenty

Vyznávači kresťanskej vierouky od kompetentných žiadajú, aby zvážili ich argumenty, alebo ešte lepšie, na vlastné oči sa prišli pozrieť, ako Iron Maiden ničí morálne a kresťanské hodnoty, demoralizuje mládež a navádza ju na zlé chodníčky. Inak povedané, chcú koncert zrušiť.

Rehoľníci hovoria o pobúrení a frustrácuu, z toho, že sa povolil koncert kapely hlásiacej sa k dieblovi.

„Nechceme Iron Maiden ani na žilinskom letisku, ani nikde inde na Slovensku!“ znie jednoznačný pohľad.

PREČÍTAJTE SI: Koľko piva sa vypije a kto si kúpi najviac suvenírov. Čo možno neviete o ME 2016?

Rúhanie, nemravnosť, drogy?

Heavymetalová „železná dáma“ sa má svojim správaním rúhať bohu, propagovať satanizmus, nemravnosť a násilie, dokonca aj nabádať jej fanúšikov na užívanie drog.

V jej tvorbe má byť prítomný aj okultizmus, woo-doo rituály, nezdravá agresivita, čo je podľa odporcov v protiklade konania Trojjediného Boha.

„Postavte sa proti tomuto koncertu a varujte katolíkov pred nebezpečenstvom rockovej hudby, za ktorou stojí boží nepriateľ,“ znie varovanie Spoločnosti sv. Bazila Veľkého.

História sa opakuje

Iron Maiden už na Slovensku vystúpili. V roku 2013 sa tiež stretli s odporom katolíkov, vtedy sa proti ich koncertu na Topfeste vyjadrilo Spoločenstvo Sv. Jozefa, ktoré dokonca vyhotovilo petíciu podpísanú 1333 odporcami.

Spoločenstvo vtedy argumentovalo tým, že mu nejde o samotné zrušenie koncertu, ale o výzvu ľudí, ktorí by sa mali postaviť proti kapele šíriacej satanizmus.

Z minulosti vieme, že koncerty tejto britskej skupiny sledovali v Mexiku, Kolumbii či Ekvádore aj katolícki hodnostári.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM