Ondrej Chamraz Svet Zo zahraničia

Princ Harry sa vyjadril, že chce mať najviac dve deti: Ide mu o dobro planéty

Princ Harry vyhlásil, že chce mať najviac dve deti. Potvrdil to v rozhovore ohľadom jeho zväčšujúcich sa obáv z budúcnosti našej planéty.

Ilustračný obrázok k článku Princ Harry sa vyjadril, že chce mať najviac dve deti: Ide mu o dobro planéty
9
Galéria
Zdroj: TASR

Počas rozhovoru so známou aktivistkou a expertkou na šimpanzy Jane Goodall, pre špeciálnu edíciu britského časopisu Vogue, sa princ Harry vyjadril, že dve deti sú pre neho maximum: Povedal to po tom, ako sa ho Goodall opýtala, koľko detí plánuje so svojou manželkou, herečkou Meghan Markle.

V diskusii ohľadom stále ubúdajúcich prírodných zdrojov sa Harry ďalej vyjadril: „Musíme si uvedomiť, že sa to deje teraz a tieto veci začínajú priamo zasahovať do našich životov.“

Princ pripomenul aj dôležitosť nechať niečo aj pre ďalšie generácie. Vyjadril svoje obavy z toho, že konzumná spoločnosť by mohla ohroziť budúcnosť týchto ďalších generácii a preto musíme s prírodnými zdrojmi narábať šetrnejšie. Aj pre tento dôvod si Harry myslí, že dve deti je optimálny počet.

Tento mesiac sa stala hosťujúcou editorkou britského Vogue práve manželka princa, a preto nie je žiadnym prekvapením, že sme mali možnosť vidieť aj rozhovor s princom Harrym. Meghan si zavolala hneď niekoľko žien, ktoré považovala za inšpiratívne, a ktoré sa nejakým spôsobom snažili zlepšiť spoločnosť. Nechýbala ani 16-ročná švédska aktivistka Greta Thunberg či novozélandská premiérka Jacinda Ardern.

Foto: ilustračné

Princ Harry
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM