Lukáš Zavacký Futbal

Prípravné práce na nový košický futbalový štadión vrcholia: Čo nové sa stihlo urobiť?

Futbaloví fanúšikovia z Košíc sa môžu tešiť. Mesto bude mať nový štadión a prípravy na výstavbu sa pohli dopredu. V nasledujúci riadkoch sa dozviete, o čo konkrétne ide.

Ilustračný obrázok k článku Prípravné práce na nový košický futbalový štadión vrcholia: Čo nové sa stihlo urobiť?
Zdroj: TASR

Košická futbalová aréna (KFA), a.s., pripravuje verejné obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie, ako i zhotoviteľa stavby futbalového štadióna.

„V rámci prípravy územia pre výstavbu Košickej futbalovej arény odstránili pracovníci Správy mestskej zelene v Košiciach z pozemku dreviny. Boli urobené výkopové práce pre archeologický prieskum a na základe právoplatného rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu v Košiciach aj samotný archeologický prieskum na niektorých nespevnených plochách. Predpokladaný termín ukončenia týchto činností je marec 2016,“ upresnila hovorkyňa košickej radnice, Linda Šnajdárová.

Mesto ma doposiaľ na Košickú futbalovú arénu vyhradených 12 miliónov eur, cena, za ktorú sa štadión postaví však bude známa až po skončení súťaže na výber zhotoviteľa stavby, vypracovaní zámeru a projektovej dokumentácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM