Rôzne

Pripravte sa na SNEHOVÉ vločky: Kde nasneží a udrú MRAZY?

Presúvajúca sa víchrica prinesie na naše územie silný vietor, ale čo je dôležité aj výrazné ochladenie, mrazy a pokles hranice sneženia. Tešiť sa môžete na snehové vločky.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na SNEHOVÉ vločky: Kde nasneží a udrú MRAZY?
Zdroj: TASR/František Iván

Sneženie sa očakáva už v noci

Vo večerných hodinách začne na našom území pršať. Počas noci sa rozprší na celom našom území, no zároveň sa začne ochladzovať, čo so sebou bude prinášať pokles hranice sneženia.

„Sneženie sa nasledujúcu noc objaví spočiatku len na horách, no hranica sneženia začne klesať až na 700 metrov a to už začne byť na vyššie položených cestách nebezpečné,“ informuje iMeteo.sk.

Chladný vzduch

Zaujímavejšie to však začne byť na Slovensku až v piatok večer. Tlaková níž sa už bude nachádzať mimo nášho územia a do našej oblasti začne od severu prenikať ešte chladnejší vzduch. Hranica sneženia tak začne klesať ešte výraznejšie.

Do sobotňajšieho rána sa hranica sneženia zníži na výšku 400 metrov a to sa už snehové vločky očakávajú v mnohých oblastiach severného Slovenska. Nebezpečenstvo začnú zvyšovať aj čoraz klesajúce teploty.

Teploty pôjdu nadol a čakajú nás mrazy

Na našom území sa očakáva pomerne výrazný prepad teplôt a víkend by mal byť zimný. Maximálne denné teploty sa totiž budú pohybovať len od 0 do +6 °C a počas noci bude na celom území mrznúť. Nízke teploty tak prinesú ďalšie nebezpečenstvo na naše cesty.

Vplyvom nízkych teplôt sa totiž môže tvoriť poľadovica a cesty tak budú šmykľavé. Obzvlášť nebezpečné to bude na severe, kde by malo po väčšinu víkendu snežiť.

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM