Aktualizované ELA Rôzne

Pripravte sa na spŕšku búrok a bleskov. Aké počasie nám prináša víkend? + PREDPOVEĎ

Prvá búrka na území Slovenska prišla už okolo poludnia.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na spŕšku búrok a bleskov. Aké počasie nám prináša víkend? + PREDPOVEĎ
Zdroj: TASR

Podobne ako v posledných dňoch, aj dnes (v piatok) sa na našom území očakávajú búrky. „Dnešná prvá sa vyskytla okolo poludnia v Želiezovciach, v levickom okrese.Detekcia bleskov doposiaľ zaznamenala 9 bleskov, ale toto číslo nebude zrejme konečné,“ informuje portál iMeteo.sk.

Sychravé počasie nás neminie ani nasledujúce dni. Zatiaľ čo sobota bude veľmi podobná ako uplynulé dni s prehánkami a s teplotami, ktoré sa môžu dostať nad hranicu 20 °C, tak v nedeľu nás čaká oveľa viac zrážok.

„Počasie totiž bude ovplyvňovať oklúzny front spolu s tlakovou nížou a ešte počas noci na nedeľu sa nad naše územie od severovýchodu nasunie výrazné zrážkové pole. To prinesie na mnohé miesta nášho územia veľa zrážok, pričom najvýdatnejšie zrážky prídu na sever a východ Slovenska, kde by mohlo napršať aj viac ako 30 mm zrážok,“ informuje iMeteo.sk.

Nedeľa naviac bude chladná a teploty neprekročia hranicu 20 °C. Nedeľa tak bude ako stvorená na relax v pohodlí domova.

Počasie v sobotu: Premenlivá oblačnosť, popoludní od severovýchodu pribúdanie oblačnosti. Miestami prehánky alebo dážď, ojedinele búrky. Od cca 1800 m sneženie. Najvyššia denná teplota 15 až 20, v Žilinskom kraji a na Spiši 11 až 15 °C. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 °C. Prevažne severný vietor 3 až 9, na juhozápade a juhovýchode miestami v nárazoch okolo 14 m/s (10 až 30, 50 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor.

Počasie v nedeľu: Prevažne zamračené s dažďom alebo prehánkami, ojedinele aj búrky. V noci na juhozápade spočiatku zmenšená oblačnosť a zrážky len ojedinele. Vo vysokých polohách sneženie. Chladno. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v údoliach ojedinele okolo 4 °C. Najvyššia denná teplota 11 až 15, v Žilinskom kraji a na Spiši väčšinou okolo 9 °C. Prevažne severozápadný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 14 m/s (50 km/h). V Banskobystrickom kraji väčšinou len slabý vietor.

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM