Lucia Koscelníková Regióny

Marek Zimka opäť vystavuje v Bardejove

Prostredníctvom svojich výtvarných diel chce ukázať ľuďom krásy prírody.

Ilustračný obrázok k článku Marek Zimka opäť vystavuje v Bardejove
Zdroj: Marek Zimka

BARDEJOV. Vo výstavnej sieni Oddelenia kultúry MsÚ prebieha v týchto dňoch výstava s názvom Príroda očami Mareka Zimku. Talentovaný umelec zachytáva na svojich obrazoch prírodu a zvieratá. Počas dlhých prechádzkach lesom, pozorovaním okolitej fauny a flóry na Spiši, sa jeho spoločníkmi stali ceruzka a výkres. Láska k prírode sa u neho prebudila keď sa presťahoval z rodných Košíc do malej dedinky Vyšný Slavkov. Okrem maľovania a kreslenia sa venuje aj vyrezávaniu do parožia. Výstava potrvá do 5. novembra.

„Chcem ukázať ľuďom farebnosť a krásu prírody. Krásu toho, čo vedome človek ničí. Prajem si, aby si pri pohľade na moje obrazy apoň trocha uvedomili, čo strácajú svojím nerozvážnym správaním sa a netoleranciou," poslanie Mareka Zimku.

Marek Zimka prvýkrát vystavoval v roku 2001 na medzinárodnej súťaži neprofesionálnych výtvarníkov. Postupne nasledovali ďalšie výstavy, spoločné aj samostatné. Na súťažnej výstave vo Svidníku získal prvenstvo. Zúčastnil sa aj rôznych medzinárodných plenérov. Jeho obrazy s tématikou prírody a rezby do parožia sa nachádzajú v súkromných zbierkach na Slovensku, Česku, Írsku, Rakúsku a v Nemecku.

Príroda očami Mareka Zimku
11
Galéria
Zdroj: Marek Zimka
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM