Zo zahraničia

Propalestínsky protest sa zmenil na HOROR: Besniaci dav ZRANIL desiatky policajtov

Účastníci propalestínskeho zhromaždenia v Berlíne zranili desiatky policajtov. Policajti na rozohnanie davu použili vodné delo.

Ilustračný obrázok k článku Propalestínsky protest sa zmenil na HOROR: Besniaci dav ZRANIL desiatky policajtov
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Šesťdesiatpäť policajtov utrpelo zranenia v noci na štvrtok v Berlíne pri protestoch proti izraelskému bombardovaniu pásma Gazy. Uviedla to miestna polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Hádzali kamene

Demonštranti hádzali na policajtov kamene a použili aj horľavú kvapalinu, uviedla berlínska polícia na sociálnej sieti. Podľa policajnej hovorkyne bolo zadržaných 174 ľudí, 65 z nich bude čeliť vyšetrovaniu.

Protestné zhromaždenie sa začalo v stredu večer v berlínskej štvrti Neukölln, kde žije početná arabská komunita.

Nemecký denník Bild napísal, že na platforme Telegram sa objavil príspevok vyzývajúci mužov, aby „premenili Neukölln na Gazu – všetko spálili“.

Rozohnali ich vodným delom

Demonštranti odmietli poslúchnuť výzvu polície na ukončenie protestu a kládli odpor. Policajti preto na rozohnanie davu použili vodné delo.

Počet propalestínskych zhromaždení v nemeckých mestách sa napriek zákazom zvýšil po úderoch izraelskej armády na pásmo Gazy za teroristický útok palestínskeho hnutia Hamas 7. októbra. Stúpol aj počet antisemitských incidentov – v stredu čelila podpaľačskému útoku synagóga v Berlíne.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vo štvrtok vyzval úrady, aby zabránili demonštráciám, ktoré by sa mohli zvrhnúť v antisemitské podnecovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/DD Geopolitics
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM