Hokej

Proti Francúzom nastúpime s Rybárom v bránke: Hudáček v prvom útoku

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj piaty zápas na MS v Košiciach v piatok proti Francúzsku v bránke s Patrikom Rybárom. V prvom útoku sa vedľa Tomáša Tatara a Richarda Pánika predstaví na pozícii centra Libor Hudáček, ktorý vymenil Michala Krištofa.

Ilustračný obrázok k článku Proti Francúzom nastúpime s Rybárom v bránke: Hudáček v prvom útoku
13
Galéria
Zdroj: TASR

Na piatkovom rannom rozkorčuľovaní boli na ľade iba brankári Patrik Rybár a Denis Godla a útočníci Tomáš Zigo a Dávid Bondra. Godla s Bondrom do zápasu s Francúzskom nezasiahnu, obaja tak stále čakajú na prvý štart na tohtoročnom šampionáte. Proti „galskému kohútovi“ pôjde do bránky Rybár. „Nie je dôvod trestať ho za zápas s Kanadou. Keby sme ho nepostavili, tak by mi to tak pripadalo. Marek Čiliak bude dvojka,“ povedal tréner brankárov Ján Lašák.

Slováci nastúpia na svoj piaty zápas na šampionáte s malými zmenami. Na pozícii centra sa v prvom útoku predstaví Libor Hudáček, vymení Michal Krištofa. „Áno, môžem to potvrdiť,“ povedal pre TASR asistent trénera Michal Handzuš.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Otázny je štart Christiána Jaroša, ktorý vo štvrtok netrénoval s tímom. Po zápase s Nemeckom mal 23-ročný obranca menšie šrámy. „O jeho štarte sa rozhodne pred zápasom,“ prezradil Handzuš.

Predpokladaná zostava Slovenska proti Francúzsku:

Slovensko: Rybár – Černák, Sekera, Fehérváry, Koch, Čajkovský, Marinčin, Jaroš – Pánik, Hudáček, Tatar – Studenič, Krištof, Nagy – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Liška, Buc, Lunter – Zigo

Foto: ilustračné

Tréning pred zápasom s Francúzskom
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM