Hokej

Prvá liga ožila zápasom hviezd: Najrýchlejšej strele namerali 159 km/h

V Zápase hviezd I. hokejovej ligy vyhral v súboji tímov Ladislava Hopkoviča a Martina Hujsu prvý menovaný 17:16.

Ilustračný obrázok k článku Prvá liga ožila zápasom hviezd: Najrýchlejšej strele namerali 159 km/h
Zdroj: TASR

Najužitočnejším hráčom sa stal kapitán „Hujer teamu“ Martin Hujsa. Na prešovskom zimnom štadióne išlo o tretí exhibičný zápas v histórii druhej najvyššej súťaže.

„Výkonom som si to asi nezaslúžil, ale som za to vďačný. Pre mňa bolo veľkou cťou už len to, že som sa stal kapitánom v takomto zápase,“ citovala Hujsu stránka hokej.sk. V zápase hranom na tri pätnásťminútové tretiny nebola núdza o góly. Do streleckej listiny sa dokonca zapísali aj brankári Dominik Riečický a Roman Petrík. Súčasťou zápasu boli aj tradičné súťaže v hokejových zručnostiach.

K najobľúbenejším disciplínam patrí tvrdosť streľby. V nej na radosť divákov triumfoval Michal Kokavec (159 km/hod.).

„Na Prešov spomínam veľmi rád. Zažil som tu super sezónu v super partii a som šťastný, že na mňa fanúšikovia nezabudli. Vždy boli skvelí a myslím si, že v prvej lige sú najlepší,“ uviedol Kokavec.

Diváci sa bavili aj pri súťaži štafiet, či pri sledovaní kreativity hráčov v samostatných nájazdoch. V nich ukázal šikovnosť i dávku humoru útočník Topoľčian Albín Podstavek, ale diváci najviac ocenili domáceho útočníka Jozefa Tomčáka, ktorý zaujal zakončením v čarodejníckom klobúku. „Snažil som sa o niečo kreatívne, čo by nabudilo divákov. Pozrel som si na internete videá z podobných zápasov a vymyslel som pár zvláštnych kúskov. Pri prvom nájazde som mal jeden puk ukrytý v rukavici. Prvý som nastrelil do mantinelu a keď si brankár myslel, že je hotovo, tak som ako čarodejník vykúzlil druhý a strelil som mu gól,“ prezradil Tomčák pre hokej.sk.

Hopky Team – Hujer Team 17:16 (7:4, 3:7, 7:5)

Hopky Team: D. Riečický, A. Trenčan – T. Valečko, M. Kolba, D. Novický, O. Burzala, M. Vantroba, P. Trávniček – M. Baláž, M. Kokavec, L. Vartovník, R. Cútt, V. Solomonchak, S. Chalupa, O. Ďuriš, M. Findura, M. Kluka, J. Tomčák.

Hujer Team: R. Petrík, J. Halo – O. Košecký, E. Nitriansky, L. Škápik, L. Dubeň, M. Valjent, J. Nahálka, M. Hujsa, A. Podstavek, M. Uhnák, L. Vaškovič, J. Zlocha, P. Janáč, D. Klučiak, J. Kamenický, R. Jarolín, F. Mrava.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM