ELA Správy Rôzne

PRVÉ INFO: Mieri k nám posledný vpád chladného vzduchu aj so SNEŽENÍM!

V nadchádzajúcich hodinách nás čakajú zrážky, ktoré dokonca prinesú aj sneženie.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ INFO: Mieri k nám posledný vpád chladného vzduchu aj so SNEŽENÍM!
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Do našej oblasti mieria ďalšie zrážky, ktoré prinesie studený front, ktorý postupuje cez Európu a už vo štvrtok začne ovplyvňovať počasie na našom území. Tento studený front prinesie dokonca na naše územie aj sneženie, informuje iMeteo.sk.

Návrat zimy však zatiaľ nečakajte. Sneženie bude len dočasné a počas víkendu nás čaká veľmi prudké oteplenie, ktoré dá zabrať snehovej pokrývke aj na horách.

Studený front prinesie aj sneženie

„Už vo štvrtok popoludní sa od severozápadu začne nad naše územie nasúvať zrážková činnosť, ktorá prinesie slabšie zrážky. Zrážky by mali byť v nižších polohách prevažne kvapalné, no na severe od 600 metrov a na východe aj v nižších polohách bude snežiť,“ dodáva iMeteo.

Ak však čakáte snehovú chumelicu a problémy, tak vás sklameme. Nič také sa totiž nečaká.

Sneženie prinesie maximálne poprašok, ktorý sa ešte počas piatka roztopí. Ani predpoveď na nadchádzajúce dni nesľubuje pravú zimu, ba naopak.

Február začne veľmi teplým počasím

Počas soboty postúpi cez naše územie teplý front, ktorý prinesie dážď, no a potom nás čaká nástup počasia, ktoré bude typické skôr pre koniec marca, ako začiatok februára.

Do našej oblasti vpadne od západu veľmi teplý vzduch. Tento príliv teplého vzduchu prinesie do našej oblasti vlnu veľmi teplého počasia.

Predpoveď od soboty počíta s nočnými mrazmi len v tých najchladnejších oblastiach a počas dňa budú teploty stúpať dokonca až nad +10 °C.

Začiatok februára prinesie oteplenie, ktoré podľa aktuálnych strednodobých predpovedí bude mať dlhé trvanie.

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM