Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Prvé INFO o žiarskom City feste: Vonku je už dátum aj meno jedného z headlinerov!

Že do leta je ďaleko? Pár týždňov ujde ako voda a organizátori jediného žiarskeho letného hudobného festivalu majú už teraz plné ruky práce. Jedno známe meno už potvrdili.

Ilustračný obrázok k článku Prvé INFO o žiarskom City feste: Vonku je už dátum aj meno jedného z headlinerov!
Foto: Martin Károly

Čo začínalo ako skromné podujatie s pár koncertmi sa postupne stalo najväčším letným kultúrnym lákadlom v meste. Minulý rok City fest oslavoval, tento rok bude vstupovať do nového desaťročia a Park Štefana Moysesa rozbúraca po jedenásty raz. City fest 2016 zostáva verný druhej polovici prázdnin a konať sa bude 6. augusta.

Pódium – menšie, no vyššie

Line-up festivalu organizátori ešte len zostavujú. Ako pre Žiar 24 uviedol producent žiarskeho MsKC, pod ktorého záštitou sa City fest koná, jedno meno už ale prezradiť môžu. ,,S interpretmi stále komunikujeme, môžeme ale potvrdiť, že tento rok vystúpia Horkýže Slíže," avizoval Kulich.

Minulý rok City fest jubiloval a prišiel s niekoľkými novinkami, ako bočné obrazovky po stranách pódia, či skorší štart podujatia. Ako vysvetlil Kulich, v niektorých veciach sa festival vráti k starému modelu.

,,Čo sa týka obrazoviek, vraciame sa k tomu, čo bolo pred dvomi rokmi. Teda pódium bude menšie, avšak dosť veľké a chceme ho urobiť vyššie. Bude jedna obrazovka v rozmeroch štyri krát tri metre, ktorá bude na zadnej stene pódia, čiže bude súčasťou scény. Na nej budeme tam prenášať prostredníctvom dvoch kameramanov," hovorí o technickom riešení pódia Kulich.

Horúčavy potrápili

Posledný ročník sa konal počas vrcholiacich tropických teplôt a ako jubilejný začínal už pred obedom. Tento rok organizátori pravdepodobne upustia od celodenného formátu.

,,Je to aj záležitosťou rozpočtu, ktorý sa nenavyšuje, ale chválabohu ani neznižuje, ale ide o to, že pri tých oslavách sme mohli použiť trošku väčší balík a mohli sme urobiť ten program skôr," objasnil Kulich.

Ako pokračoval, tropické horúčavy, ktoré vládli počas uplynulého ročníka práve počas obeda návštevníkov aj tak hnali skôr pod košaté stromy, než pred pódium. ,,Bol tam naozaj neuveriteľný úpek, takže sa to vlastne ani neosvedčilo, na tej lúke nie je ani veľmi kde sa schovať a bolo to trošku kontraproduktívne, že tam tí ľudia museli s tými detičkami stáť na tom slnku. Aj keď to bol skvelý nápad, ale horúčavy potrápili," dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM