Šport

Prvé slová Petra Sagana po fantastickom úspechu: Je to pre mňa neuveriteľné!

Žilinský rodák Peter Sagan sa stal novým majstrom sveta v cestnej cyklistike - pretekoch s hromadným štartom mužov elite. Ako sám cyklista povedal, je to najväčšie víťazstvo v jeho kariére. Pozrite si jeho slová po fantastickom úspechu.

Ilustračný obrázok k článku Prvé slová Petra Sagana po fantastickom úspechu: Je to pre mňa neuveriteľné!
Zdroj: TASR

Slovák Peter Sagan dosiahol obrovský úspech, keď sa v nedeľu stal novým majstrom sveta v cestnej cyklistike – pretekoch s hromadným štartom mužov elite. Dvadsaťpäťročný jazdec sa presadil odvážnym únikom asi 2,5 km pred cieľom. Pre rodnú krajinu vybojoval historické zlato v najvyššej kategórii.

Sagan tak dosiahol jeden z najväčších úspechov vo svojej kariére a celú budúcu sezónu smie nosiť dúhový dres pre majstra sveta. „Je to najväčšie víťazstvo v mojej kariére. Som veľmi šťastný. Posledné týždne som pre to veľa obetoval. Je to pre mňa neuveriteľné,“ povedal v prvom televíznom rozhovore. Sagan zároveň dodal, že motiváciu vyhrať mu dala aj neutešená politická situácia vo svete: „Chcel som vyhrať aj preto, aby som tu mohol povedať, že ako ľudia vo svete sa musíme zmeniť. Dúfam, že spolu dokážeme zmeniť svet.“

Sagan si tak vynahradil smolu, ktorú mal na veľkých klasikách v prvej časti sezóny. V nedeľu predviedol svoj výborný prehľad, výdrž, výbušnosť i odhodlanie a tak po pretekoch na MS prvýkrát v histórii zaznela slovenská hymna. „Preteky boli veľmi zvláštne. Celý čas som len čakal a čakal. Mal som pri sebe brata Juraja a taktiež Michaela Kolářa, ktorí mi pomáhali. Vedel som, že v záverečnom kole musím zvládnuť kocky, udržať sa tam v dobrej pozícii a potom som zaútočil. Som rád, že to vyšlo,“ vyhlásil Sagan.

„Videl som veľa komentárov od ľudí, ktorí hovorili, že na takéto dlhé preteky nie som dosť dobrý. Ale teraz mám dúhový dres a budem ho nosiť celý rok,“ dodal.

Foto: ilustračné

Saganománia opäť v plnom prúde: Peter Sagan je majstrom sveta!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM