Zo Slovenska

Prvé testy ukázali, čím sa vojaci nenakazili. Príčina tak zostáva neznáma

Tráviace problémy a horúčku, pre ktoré včera skončilo v nemocnici 85 vojakov z výcvikového práporu v Martine, určite nespôsobila salmonelóza.

Ilustračný obrázok k článku Prvé testy ukázali, čím sa vojaci nenakazili. Príčina tak zostáva neznáma
Zdroj: TASR

Slovenské vojsko včera muselo čeliť nepríjemnej situácii. Zo 195 absolventov základného výcviku vo výcvikovom prápore v Martine sa po konzumácii stravy a nápojov dostalo do problémov 85 z nich. Do Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku previezli 44 a do Univerzitnej nemocnice v Martine 13 vojakov.

Salmonelóza to nie je

Prvé predbežné výsledky ukazujú, že vojaci sa nenakazili salmonelózou. Podľa hovorkyne Ministerstva obrany SR Danky Capákovej bakteriálnu nákazu vylúči definitívne až druhá fáza testov.

Do úvahy stále prichádza verzia, že to čo vojakov skolilo a poslalo do postele je vírusové ochorenie. Aj to však ešte musia definitívne potvrdiť vyšetrenia.

Stav vojakov sa výrazne zlepšil, v Ružomberku ostáva hospitalizovaných 44 z nich, v nemocnici v Martine je 14 ľudí a 27 ďalších je naďalej izolovaných v rámci Práporu výcviku Martin. Hygienici podľa hovorkyne ministerstva obrany naďalej pokračujú v pátraní po zdroji nákazy.

Čítajte aj: Martinský výcvikový prápor: V nemocnici skončili desiatky budúcich vojakov

Prvé testy u vojakov vylúčili salmonelózu. Príčiny problémov ešte nenašli
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM