Ondrej Chamraz Technológie

Prvý dotykový sklápací telefón Galaxy Fold: Samsung je pripravený na spustenie predaja

Prvý skladací telefón od Samsungu je pripravený ísť do predaja v septembri tohto roku.

Zdroj: YouTube.com

Pôvodne bolo plánované predaj spustiť skôr, konkrétne už v apríli, no problémy s obrazovkou si vyžiadali ďalšie úpravy a spôsobili posunutie termínu spustenia predaja.

Samsung podľa bbc.com vyhlásil, že zariadenie, ktoré sa bude predávať za približne 1800 eur, vylepšil. Spoločnosť sa snažila urýchliť výrobu, ich cieľom bolo stať sa prvými na trhu s týmto druhom zariadenia.

Hovorca spoločnosti vyhlásil: „Spoločnosť Samsung si dala načas, aby čo najlepšie navrhla a posúdila dizajn produktu, urobila nevyhnutné vylepšenia a nakoniec otestovala výsledné zariadenie.“

Hlavným problémom, pre ktorý bol predaj telefónu posunutý, bol častý výskyt lámania obrazoviek, ktorý ale podľa Samsungu už inžinieri spoločnosti vyriešili. Práve tieto defekty spôsobili Samsungu miernu krízu, ktorá priniesla celkový pokles predaja výrobkov spoločnosti. Zároveň spôsobili aj nárast predajov najbližšej konkurencie Samsungu.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Práve konkurenčný Huawei súťaží so Samsungom o miesto prvej firmy, ktorá uvedie na trh skladací smartphone. Huawei taktiež plánuje spustenie predaja svojho skladacieho telefónu na september tohto roku. Plánovaný bol rovnako skorší termín, no po problémoch Samsungu sa aj oni radšej rozhodli urobiť ďalšie testy, aby sa vyhli podobným nepríjemnostiam.

Samsung Galaxy Fold
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM