Správy Regióny

Prvý elektrobus je už v Bratislave. DPB postupne obnovuje vozidlový park

Dopravný podnik Bratislava nakúpil celkovo 18 elektrobusov. Do premávky ich budú nasadzovať postupne, všetky najneskôr do júna 2018.

Ilustračný obrázok k článku Prvý elektrobus je už v Bratislave. DPB postupne obnovuje vozidlový park
5
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Začiatkom septembra sa vozidlový park Dopravného podniku Bratislava (DPB) rozrástol o prvých 38 nových autobusov z celkového počtu 90, ktoré sú financované prostredníctvom dlhodobého úveru vo výške 24 miliónov eur. Postupne prichádzajú aj ďalšie.

Postupne pribúdajú

Ešte pred Vianocami pribudli do vozovne Trnávka prvé midibusy Iveco Urbanway dĺžky 10,5 metra z objednanej 24-kusovej dodávky. Vozidlá sú vybavené všetkými štandardnými modernými prvkami, vrátane klimatizácie, kamerového systému a USB nabíjačiek.

Do Bratislavy boli minulý týždeň dodané už aj nové midibusy Solaris Urbino, ktoré sú dlhé 8,6 metra. Zatiaľ prišlo len 5 z celkového počtu 6 objednaných autobusov. Cestujúci by sa nimi mohli odviezť už v najbližších dňoch.

Prvý elektrobus

Na jeseň minulého roka sme vás informovali aj o plánovanom rozšírení vozidlového parku o nové elektrobusy. DPB zakúpilo od spoločnosti SOR Libchavy 16 elektrobusov s dĺžkou nad 12 metrov a dva mini elektrobusy s dĺžkou pod deväť metrov.

Prvý z nich, ten menší, začiatkom nového roka už dorazil do Bratislavy. Podľa informácií portálu imhd.sk bolo vozidlo dodané do vozovne Krasňany, kde budú parkovať všetky elektrobusy. DPB plánuje nové mini elektrobusy nasadiť na linkách č. 27 a 151, ďalšie vozidlá by mali premávať na linkách č. 43, 52, 53, 65, 66, 80 a 94.

38 nových autobusov DPB
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM