Krimi

Prvý mesiac prázdnin bol mimoriadne tragický. V júli zomrelo na cestách 27 ľudí

Najmä nepozornosť vodičov sa podpísala pod smutné čísla ľudských životov. Za posledných päť rokov to bol tretí najtragickejší júl.

Ilustračný obrázok k článku Prvý mesiac prázdnin bol mimoriadne tragický. V júli zomrelo na cestách 27 ľudí
Zdroj: TASR

Dokazujú to štatistiky dopravných nehôd, ktoré sa podarilo získať denníku Pravda. Väčšina obetí bola z posádok áut. Hlavnou príčinou tragédií bola nepozornosť vodičov.

Prvý dovolenkový mesiac má horšiu bilanciu ako vlani. Na cestách zomrelo 27 ľudí, v minulom roku to bolo „len“ 16. Najviac smrteľných nehôd bolo v Nitrianskom a Banskobystric­kom kraji.

Čítajte aj: Tragická nehoda pod hradom Krásna Hôrka: Motorkár (34) zraneniam podľahol + FOTO, VIDEO!

Polícia cez leto zvyšuje počet kontrol a organizuje dopravno-bezpečnostné akcie, ktoré vopred ohlasuje. "Vysoká rýchlosť a neprispôsobenie jazdy sú príčiny dopravných nehôd, ktoré opakovane zohrávajú hlavnú úlohu pri vzniku dopravných nehôd,“ pripomína hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Tie sa podpísali pod kolízie aj minulý mesiac.

Najnešťastnejšia zrážka, ktorá stála životy troch členov rodiny, sa stala v poslednom júlovom týždni pri obci Cabaj-Čápor v okrese Nitra. Osobné auto, v ktorom sa viezli 32-roční Martin a Zuzana a dvojročný Leo, vybočilo náhle do protismeru.

Čítajte aj: Veľké nešťastie pri Nitre. Pri autonehode zomreli rodičia i syn, z dcéry je sirota

Na základe júlovej štatistiky sa polícia pripravuje v auguste na viacero celoslovenských a regionálnych akcií. Kontrolovať bude dodržiavanie rýchlosti či alkohol za volantom, okrem toho vodičov spolu s odborníkmi z Červeného kríža preskúša, či vedia poskytnúť prvú pomoc.

Čítajte aj: V Nitre došlo k dopravnej nehode: Polícia hľadá svedkov udalosti

Nehody na cestach
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM