Eva Mikulová Krimi

Psa utýrali a hodili do jazera! Polícia pátra po bezcitnom páchateľovi, FOTO

Mŕtveho psa museli vyťahovať spod ľadu. Úbohé zviera bolo dobodané, utýrané a potom hodené do vody. Na následky zranení uhynulo.

Ilustračný obrázok k článku Psa utýrali a hodili do jazera! Polícia pátra po bezcitnom páchateľovi, FOTO
3
Galéria
Zdroj: FB Odchyt zvierat Košice

Na otrasný prípad utýraného psa upozornila na svojej FB stránke košická asanačná služba. Ešte v pondelok 30. decembra boli pracovníci asanačnej služby privolaní pôvodne k uhynutému psovi na sídl. nad Jazerom.

Pes bol čipovaný

„Po príchode na miesto sme spolupracovali ako s Mestskou políciou, tak aj s policajným zborom, nakoľko sa zistilo, že pes má po tele bodné rany. Takže nie len úhyn. Pravdepodobne bol takto zranený pes dovezený na miesto a takýmto spôsobom sa ho niekto zbavil.Páchateľ si zrejme neuvedomil, že pes je čipovaný. Po zadokumentovaní sme ho vytiahli z vody, teda spopod ľadu,“ opisuje beštiálny čin asanačka.

Pes bol prevezený na Štátny veterinárny ústav, kde telo podrobili pitve.

Polícia po páchateľovi pátra

Polícia na prípade intenzívne pracuje a už bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat.

„Ku každému takémuto surovému konaniu pristupujeme mimoriadne dôsledne a nekompromisne, pretože nejeden z nás, policajtov má doma tiež svojho domáceho miláčika. V tomto prípade bola košická polícia o náleze psa informovaná od mestských policajtov a okamžite od prijatia tohto oznámenia prebieha intenzívne vyšetrovanie. Zabezpečujeme všetky potrebné dôkazy na to, aby mohol byť tento ohavný čin v čo najkratšom čase objasnený a jeho hlavný aktér za to dostal spravodlivý trest,“ uvádza polícia.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM