Tomáš Stupavský Krimi

Psičkári dávajte si pozor! V Bratislave vyčíňa maniak, ktorý chce zabíjať psov

Začiatkom roka sa v Bratislave začali opäť vyskytovať nechutné útoky na štvornohých maznáčikov. Vo štvrtok 8.1. bol ohlásený už druhý prípad otrávenia psa za tento týždeň. Zdá sa, že po hlavnom meste behá psychopat, ktorý chce ubližovať nič netušiacim zvieratám.

Ilustračný obrázok k článku Psičkári dávajte si pozor! V Bratislave vyčíňa maniak, ktorý chce zabíjať psov
Zdroj: TASR

Nedávny incident sa udial v miestnej časti Trnávka na Železnej ulici. Psičkárka sa ako obvykle vybrala vyvenčiť svoju sučku. Ako žena neskôr uviedla pre internetový portál barfslovensko.sk, iba chvíľu sa na svojho psa nepozerala a ten zjedol voľne pohodený špekáčik.

Napokon sa bohužiaľ ukázalo, že mäsový výrobok bol pravdepodobne naplnený jedom na potkany. Majiteľka psa bola následne z toho čo sa dialo úplne zhrozená.

„Ako sme sa vrátili domov moja sučka sa začala správať veľmi podozrivo. Nechcela jesť ani piť. Inokedy doma behala sem a tam, no teraz nejavila záujem o žiadnu bežnú aktivitu. Neskôr jej začala opúchať hlava a koža sa jej nahrnula do tváre. Bolo mi do plaču," uviedla pre portál zúfalá majiteľka.

Ihneď zobrala trápiace sa zviera k veterinárovi. Ten psovi vypumpoval žalúdok, no žiaľ veľká časť jedu sa už dostala do tela.

Psychopat sa pravdepodobne opäť vrátil

Podľa slov majiteľky na druhý deň sa zdravotný stav jej psa nezlepšoval. Sučka dostala horúčku, bola slabá a nedokázala ani stáť na labkách. Neustále sa triasla a sťahovala sa do kútov a tmavých miest. Podľa dostupných informácií sa jej stav nezlepšil a pes stále bojuje o svoj život.

„Nechápem ako to mohol niekto urobiť. Dúfam, že sa polícii podarí chytiť psychopata, ktorý si neuvedomuje, že otrávené jedlo môže zjesť aj napríklad malé dieťa," uviedla majiteľka.

Ošetrujúci veterinár prezradil, že počas posledného leta sa v mestskej časti Ružinov v lokalitách Trnávka a Ostredky vyskytlo niekoľko prípadov otráv. Až do tohto týždňa bol následne kľud. Čiže zdá sa, že sa maniak, ktorý chce ubližovať psom, opäť vrátil na scénu.

Polícia preto žiada majiteľov psov, aby dávali veľký pozor, čo ich zviera berie do úst. Ak niekto narazí na podozrivý kus jedla, nech sa neváha obrátiť na policajné zložky.

Ilustračné foto.

Prečítajte si tiež, čo radí Sloboda zvierat: Psíčkari, majte sa na pozore: Nebezpečný travič psov rozhadzuje otravy po Bratislave!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM