Barbara Dallosová Šport

Psie záprahy v Kremnických vrchoch na tenkom ľade: Budú, nebudú... poznáme verdikt!

Konanie psích záprahov, ktoré lákajú množstvo návštevníkov, je pre dedinku pri Kremnici istou prestížou. Termín obec zverejnila ešte v minulom roku, o všetkom sa ale rozhodlo až teraz.

Ilustračný obrázok k článku Psie záprahy v Kremnických vrchoch na tenkom ľade: Budú, nebudú... poznáme verdikt!
Zdroj: TASR

Preteky psích záprahov avizovala horská obec Krahule na víkend 9. – 10. januára 2016. Záprahy, ktoré sa konajú priamo v obci a sú atraktívnym turistickým lákadlom, ale potrebujú vhodné snehové podmienky. Ako pred časom vysvetlil starosta Miroslav Schwarz, ak nenastanú vhodné snehové podmienky, termín sa presúvať nebude a obec sa bude musieť hosťovania podujatia pre tento rok vzdať. A tak sa aj stalo.

,,Vzhľadom k absolútnemu nedostatku snehu na Krahuliach sme nutení preteky zrušiť," informoval Slovenský zväz psích záprahov na svojej oficiálnej webovej stránke. Oznam o zrušení akcie na svojom webe uverejnila aj obec Krahule.

O tom, či si tento krásny šport v priamom prenose budeme môcť na Krahuliach vychutnať, sa rozhodovalo v prvých dňoch roka 2016. Hoci na začiatku roka sa sneh ukázal v Žiari nad Hronom aj v Kremnici a okolité lyžiarske strediská už buď odštartovali sezónu, alebo ju v najbližšom čase plánujú spustiť, snehu na psie záprahy je podľa organizátorov stále málo.

Môže vás zaujímať:

Jediné slovenské námestie so snežným delom: Kremnica sa chystá na Big Air, pozrite prvé FOTO!

Nepozerajte sa na sneh len z okna a užite si ho naplno: 5 tipov, ako si v okolí Žiaru vychutnať zimu

Zima konečne dorazila do Žiaru: Zamrznuté rameno a teraz dokonca prvý sneh! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM