Správy Zo zahraničia

Putin si UKROJÍ ďalší kus Ukrajiny: Štyri okupované oblasti budú pripojené k Rusku!

Donecká, Luhanská, Chersonská a Záporožská oblasť majú byť do Ruskej federácie začlenené v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Putin si UKROJÍ ďalší kus Ukrajiny: Štyri okupované oblasti budú pripojené k Rusku!
Zdroj: TASR/AP

Kremeľ vo štvrtok vyhlásil, že štyri okupované oblasti na juhu a východe Ukrajiny – Donecká, Luhanská, Chersonská a Záporožská oblasť – budú do Ruskej federácie začlenené v piatok podpísaním príslušných dohôd v Kremli. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

Piatková ceremónia

Peskov novinárom povedal, že Moskvou dosadení „lídri“ štyroch uvedených oblastí, kde sa od minulého piatka do utorka tohto týždňa konali údajné referendá o anexii k Rusku, podpíšu dohody o pričlenení k Ruskej federácii na piatkovej ceremónii.

Tá sa uskutoční o 15.00 h miestneho času (14.00 SELČ) v Georgijevskej sále Veľkého kremeľského paláca, na ktorej sa zúčastní aj ruský prezident Vladimir Putin.

Západ to neuzná

Štvorica Moskvou dosadených „lídrov“ v stredu oficiálne požiadala Putina o anektovanie nimi vedených oblastí na základe výsledkov „referend“ o pričlenení k Ruskej federácii.

Podľa Kyjeva aj Západu išlo v skutočnosti o nelegitímne pseudohlasovania, ktoré boli narýchlo zorganizované v reakcii na úspešnú protiofenzívu ukrajinskej armády. Mnohé krajiny preto avizovali, že tieto výsledky týchto tzv. referend neuznajú.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM