Klaudia Goncalves Správy Rôzne Zo Slovenska

R. Raši v Šanghaji: Slávnostný krst známky s budovou navrhnutou slovenským architektom

Richard Raši počas pracovnej návštevy v čínskom Šanghaji slávnostne pokrstil poštovú známku, ktorá zobrazuje jednu z budov navrhnutých slovenským architektom Ladislavom Hudecom.

Ilustračný obrázok k článku R. Raši v Šanghaji: Slávnostný krst známky s budovou navrhnutou slovenským architektom
8
Galéria
Zdroj: TASR

V čínskom Šanghaji stojí šesť desiatok budov, ktoré navrhol slovenský rodák, architekt Ladislav Hudec. Medzi jeho vrcholné diela patrí aj vila šanghajského obchodného magnáta D.V. Woo, ktorá je známa aj ako Green house.

Pri príležitosti 60. výročia úmrtia Ladislava Hudeca vydala Slovenská pošta poštovú známku, na ktorej je vyobrazená podobizeň práve tejto vily.

Výnimočnú známku v Šanghaji slávnostne pokrstil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši počas svojej pracovnej návštevy Číny. Krst sa konal 6.11.2019 v šan­ghajskom Park Hoteli, ktorý je tiež dielom významného slovenského architekta Ladislava Hudeca.

„Známku sme dnes slávnostne pokrstili a odovzdali ju generálnemu riaditeľovi hotela Park Peng Guoliangovi,“ informoval Richard Raši prostredníctvom sociálnej siete.

Hotel Park, ktorý Hudec navrhol, je spojený s bankou a desaťročia patril k najvyšším budovám sveta. Hudec sa podpísal pod vznik mnohých ďalších stavieb, navrhoval vily prominentov, kostoly, divadlá, aj nemocnicu pre cudzincov.

Vicepremiér Raši po krste navštvil East China Normal University (ECNU), ktorá už viac ako 8 rokov spolupracuje so Slovenskou technickou univerzitou (STU) najmä v oblasti udržateľného eko a smart rozvoja miest, ako aj v oblasti ekonomiky miest orientovanej na inovácie. S bývalým zástupcom generálneho tajomníka Organizácie spojených národov (OSN) Sha-Zukangom hovoril Raši o Agende 2030 a diskutoval o možnosti spolupráce medzi našimi krajinami v implementácii agendy, konkrétne v oblasti rozvoja miest.

Zo Šanghaja viedli kroky podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu do Pekingu, kde pokračuje vo svojom náročnom pracovnom programe.

R. Raši v Šanghaji: Slávnostný krst známky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM