Webnoviny - Svet

Radičová chce na čelo ÚVO nezávislého, pre Fica je klamárka

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Nina BednárikováBRA­TISLAVA 21. júna (WEBNOVINY) – Post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) patrí podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica opozícii.

„Iveta Radičová je neschopná klamárka. Vyhlásila, že táto funkcia patrí opozícii. Predložili sme kvalitného kandidáta. Nie je možné, aby v komunikácii medzi predsedom vlády a predsedom najsilnejšej strany sa používali argumenty zo Sme a Plus 7 dní.

Ja som ponúkol odpovede. Nereagovala na ne,“ uviedol Fico v utorok na tlačovej besede. Zároveň upozornil, že ÚVO kontroluje verejné obstarávania, tak ako za jeho vlády patril opozícii, keď šéfom bol funkcionár SMK a podpredsedom SDKÚ-DS, tak by mal aj teraz.

Premiérka Iveta Radičová je presvedčená, že najlepšie je vybrať nového šéfa Úradu pre verejné obstarávanie verejne, na základe vypočutia uchádzačov, spĺňajúcich kritériá. „Nik nebráni, aby sa aj kandidát opozície do tohto verejného vypočutia prihlásil, nech sa páči. Bude to za prítomnosti médií, bude to za prítomnosti expertov, bude to za prítomnosti odborníkov, s pozvanými zahraničnými hosťami, ste vítaní,“ povedala v utorok Radičová pred novinármi.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM