Tomáš Batiz Správy

Radnica v Mikuláši získala ďalšie peniaze z eurofondov: Rekonštruovať sa bude v dvoch základných školách

Radnica v Liptovskom Mikuláši získala ďalšie peniaze, ktoré pomôžu mestkým základným školám. V najbližšej dobe sa plánuje rekonštrukcia dvoch telocviční za 51 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Mikuláši získala ďalšie peniaze z eurofondov: Rekonštruovať sa bude v dvoch základných školách
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Deti zo Základnej školy Demänovská cesta sa môžu tešiť na novú palubovku, za peniaze získané z eurofondov tu vymení radnica aj vykurovacie telesá a vybaví telocvičňu náradím, ktoré nakúpia aj pre Základnú školu Okoličianska.

„Aj tento rok sa budeme pokúšať v čo najvyššej miere čerpať prostriedky z eurofondov, oblasť školstva je pre nás jednou z priorít popri potrebách získavania financií napríklad na zlepšovanie životného prostredia a rozvoj športu pre široké vrstvy obyvateľov,“ poznamenal primátor Ján Blcháč.

Zo získaných 51 tisíc pôjde pre ZŠ Demänovská cesta 47 tisíc, spoluúčasť mesta na financovaní je vo výške 15 200 eur. ZŠ Okoličianska získala dotáciu 3900 eur, mesto prispeje z rozpočtu sumou 390 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM