Webnoviny - Svet

Rakúsko v DP s Melzerom, Köllererom či Fischerom

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 17. februára (WEBNOVINY) – Kapitán rakúskej tenisovej reprezentácie Gilbert Schaller predbežne nominoval na zápas so Slovenskom v 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2010 štvoricu Jürgen Melzer, Daniel Köllerer, Martin Fischer a Julian Knowle. Informáciu v stredu priniesla internetová stránka Rakúskeho tenisového zväzu (ÖTV).

Generálny sekretár ÖTV Peter Teuschl pritom v utorok pre agentúru SITA povedal, že kvarteto zverejnia najskôr vo štvrtok, možno však bude známe až v stredu 24. februára. Zápas sa uskutoční 5. – 7. marca na tvrdom povrchu Acrylic v hale v Bad Gleichenbergu pred hľadiskom s kapacitou 2500 divákov. Posledným termínom na nahlásenie zostavy organizujúcej Medzinárodnej tenisovej federácii (ITF) je budúci utorok. Dve mená sa však ešte môžu zmeniť pred žrebom. Ten sa uskutoční vo štvrtok 4. marca.

Čiastočným prekvapením na strane Rakúšanov je absencia veterána Stefana Koubeka. Tridsaťtriročný ľavák má za sebou 38 zápasov v DP a bilanciu 20 víťazstiev – 18 prehier. Na dvorci bol aj pred desiatimi rokmi, keď SR zvíťazilo nad jeho tímom v Inchebe 3:2. „Rád by som mal Stefana Koubeka pri tom. Absolvovali sme veľmi konštruktívny rozhovor, v ktorom som mu povedal, že nemá garantované miesto vo dvojhre. On sa na základe toho a obojstrannej dohody rozhodol dať prednosť pokusu kvalifikovať sa do hlavnej súťaže na turnaji v Indian Wells,“ vysvetlil Schaller a dodal: „Stefan mi garantoval, že bude napokon k dispozícii, ak by medzičasom prípadne vznikli zdravotné problémy u Jürgena Melzera či Daniela Köllerera.“ Schaller predstaví svoj konečný tím (pre spomenutý prvotný termín) v pondelok na tlačovej besede v štajerskom Grazi.

Kapitán domáceho tímu už dávnejšie prezradil, že ráta s povolaním len jedného špecialistu na štvorhru. Napokon je ním Julian Knöwle: „K dvojici Knowle – Melzer mám najväčšiu dôveru. Som presvedčený, že tento tandem môže pre Rakúsko v sobotu zabodovať.“ Knowle a Melzer spoločne majú na konte 4 deblové tituly z hlavného profesionálneho okruhu, pričom počas svojich kariér ich nazbierali 20 (7+13). Marach hrávajúci v debli s Poliakom Lukaszom Kubotom sa dosiaľ radoval zo 6 trofejí. „Samozrejme, pre Olivera je smutné, že vo svojom domovskom Štajersku nebude v akcii. Pre mňa však do budúcnosti stále zostáva témou. Bolo to tak už v septembri proti Čile. Vtedy sme však vopred vedeli, že budeme hrať pri umelom osvetlení, čo jemu príliš nevyhovuje. Bolo by dobré, ak by si Oliver a Jürgen aspoň skúšobne zahrali spolu na niektorom z turnajov, aby sme zistili, čím dokážu na kurte harmonizovať. Ešte si s nimi o tom pohovorím,“ povedal Schaller.

Kapitán Rakúšanov minulý týždeň pre SITA o zápase vyhlásil: „Náš cieľ je úplne jasný: chceme sa vrátiť do svetovej skupiny. Na to najprv musíme zdolať Slovákov. Sme v pozícii favorita a pred rakúskymi fanúšikmi bude tlak na pleciach mojich zverencov ešte väčší, v čom spočíva výhoda hostí. Určite ich nepodceníme, pociťujeme pred nimi rešpekt. Napokon, už boli vo finále tejto súťaže, čo sa nám nikdy nepodarilo.“

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM