Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Alžbetky budú bez Perinbaby, čaká nás výrazné oteplenie

Dnešnými meninovými oslávenkyňami sú Alžbetky, ktoré prinesú sneženie iba na horách. Sobota bude oblačná, zamračená, ale s teplotami do 15 °C.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Alžbetky budú bez Perinbaby, čaká nás výrazné oteplenie
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne zamračené, ojedinele hmlisto. Na viacerých miestach dážď, popoludní a k večeru ojedinele aj výdatný. Najvyššia denná teplota 12 až 15 st. Prevažne juhovýchodný vietor 15 až 30 km/h, miestami v nárazoch okolo 50 km/h.

Stred: Prevažne zamračené, miestami hmlisto. Ojedinele mrholenie, popoludní od západu miestami dážď. Najvyššia denná teplota 7 až 11 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 st.

Východ: Oblačno až zamračené a miestami hmlisto, ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Najvyššia denná teplota 7 až 10, pri zmenšenej oblačnosti okolo 12 st. Prevažne slabý vietor. Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Meniny má Alžbeta

Ženské meno Alžbeta má hebrejský pôvod, je novozákonné a v preklade znamená „Bohu zasvätená“. Alžbety sú citovo založené ženy. Sú sympatické, majú dobré vystupovanie a vedia sa jasne vyjadrovať.

Podľa Alžbety musia štúdiá vyústiť do presného cieľa. Takmer vždy sa usilujú v kariére rýchlo napredovať k vyššej pozícii. Chcú si získať náklonnosť okolia a len nerady sa vzdávajú nadobudnutých výhod. Citový život si tieto ženy utajujú a je plný vzplanutí.

Stalo sa doma

1989 – Nežná revolúcia: V Bratislave vznikla politická iniciatíva Verejnosť proti násiliu – VPN.

2004 – Severné Slovensko zasiahla silná víchrica, ktorá najviac zničila Vysoké Tatry. Zničený bol porast na rozlohe 12.600 hektárov, čo predstavuje takmer 3,5 milióna metrov kubických dreva.

Stalo sa vo svete

1942 – Narodil sa americký módny návrhár CALVIN KLEIN, ktorý v roku 1968 založil známu odevnú spoločnosť Calvin Klein.

1969 – Apollo 12 pristálo na Mesiaci, astronauti Charles Conrad a Alan Bean vystúpili na jeho povrch.

Skladba dňa

Hudobným narodeninovým oslávencom je Pavol Drapák (1964), exspevák skupiny Metalinda. V roku 1990 skupina vydala svoj debutový album Metalinda s hitmi ako boli „Ján Amos džínový“, „VSR“, „Šanca“, „Kovový kráľ“ a „Jago“. Videoklip „Ján Amos džínový“ získal Zlatý Triangel.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM