Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Na záver víkendu prituhne ešte viac

Do strednej Európy prúdi studený vzduch. V nedeľu (8.1.) bude chladno, prevažne polooblačno, ojedinele hmla. Na svätého Severína vešia sa mäso do komína.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Na záver víkendu prituhne ešte viac
Zdroj: TASR

Západ: Spočiatku oblačno a ojedinele slabé sneženie, postupne slnečno. Ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Naďalej chladno! Najvyššia denná teplota –7 až –4 st. Slabý, popoludní severozápadný až severný vietor 4 až 7 m/s (15 až 25 km/h).

Stred: Slnečno. Ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Najvyššia denná teplota –7 až –4, v dolinách ojedinele okolo –9 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –13 st. Slabý, večer miestami severný vietor 4 až 7 m/s (15 až 25 km/h). Na hrebeňoch hôr večer opäť búrlivý vietor až víchrica.

Východ: Jasno až polojasno, postupne od východu až oblačno. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov. Najvyššia denná teplota –11 až –7 st. Severný vietor 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h). Na hrebeňoch hôr večer opäť búrlivý vietor.

Meniny má Severín

Mužské meno Severín má latinský pôvod a v preklade znamená „prísny, vážny“. Severínovia sú dôslední, vytrvalí a trpezliví. Ich zmysel pre priateľstvo je diferencovaný. Stáva sa im, že váhajú a nechcú sa celkom zaväzovať.

Severínov priťahuje štúdium jazykov a vedecký výskum. Sú schopní vynaložiť zvýšené úsilie, aby dosiahli svoj cieľ. Pamäť Severínov je výnimočná a ťažko ich možno prichytiť pri chybe, ak ide o dátum alebo nejaký citát. Odmalička sú opatrní, nedajú sa ľahko vyviesť z rovnováhy, majú pevnú vôľu a idú svojou vlastnou cestou.

Stalo sa doma

1949 – Narodil sa v Bratislave herec Marián Slovák.

1952 – Narodila sa v Bratislave herečka Eva Večerová.

Stalo sa vo svete

1324 – Zomrel benátsky kupec a najvýznamnejší európsky stredoveký cestovateľ Marco Polo. Narodil sa roku 1254.

1679 – Francúzsky cestovateľ La Salle objavil Niagarské vodopády.

Skladba dňa

1967 – Narodil sa R. Kelly, vlastným menom Robert Sylvester Kelly, americký rapper a R&B spevák, textár a hudobný producent. Počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými hudobníkmi ako Aaliyah, Michael Jackson, Akon, Chris Brown, Quincy Jones, Jay-Z či Whitney Houston a získal dvadsaťštyri nominácií na cenu Grammy. Takisto produkoval množstvo hitov pre umelcov ako P. Diddy, Céline Dion alebo Britney Spears.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM