Svet Kultúra Zo zahraničia

Raper Husky skončil za mrežami: Pred klubom rapoval na kapote auta

Obľúbeného ruského rapera Dmitrija Kuznecova, známeho pod menom Husky, odsúdil vo štvrtok súd v juhoruskom Krasnodare na 12 dní väzenia za výtržnosť.

Ilustračný obrázok k článku Raper Husky skončil za mrežami: Pred klubom rapoval na kapote auta
Zdroj: TASR

Dopustil sa jej, keď pred miestnym klubom vyskočil na kapotu zaparkovaného auta a na žiadosť svojich fanúšikov rapoval.

Trestné oznámenie na rapera podal majiteľ auta, pretože Husky mu na ňom spôsobil materiálne škody. Raper pred súdom uviedol, že bol nútený vystupovať pred fanúšikmi na ulici, pretože jeho koncert v klube bol bez vysvetlenia zrušený.

„Konal som tak, lebo som sa ocitol v situácii, že som považoval za svoju povinnosť prihovoriť sa ľuďom, ktorí si kúpili lístky (na koncert),“ vysvetlil. Dodal, že majiteľovi auta zaplatí za škody na majetku.

Huskyho čierno-biele klipy sa vysmievajú z politického režimu, ktorý od občanov očakáva, že budú za každých okolností a zmierení s osudom mlčať, napísala agentúra AP. Mladí Rusi však Huskyho uznávajú, pretože dokáže vyjadriť ich frustráciu z existujúceho politického systému a obmedzených ekonomických perspektív.

Agentúra AP informovala, že kroky smerujúce k zákazu Huskyho vystúpení podniká aj viacero ďalších miest v Rusku.

V októbri Husky na sociálnych sieťach zverejnil klip, v ktorom vyhlásil, že viaceré mestá vyvíjajú tlak na zrušenie jeho koncertov, pretože jeho piesne údajne urážajú kresťanov a propagujú promiskuitu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM