Rastislav Búgel Zo Slovenska

Reakcia na teroristické útoky v Paríži: Slovenské bezpečnostné zložky sú v stave pohotovosti!

Slovenská informačná služba (SIS) po sérii piatkových (13.11.) teroristických útokov v Paríži prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia. Zároveň prebieha veľmi intenzívna výmena informácií na úrovni zahraničných partnerských služieb.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia na teroristické útoky v Paríži: Slovenské bezpečnostné zložky sú v stave pohotovosti!
Zdroj: TASR

Bezpečnostné zložky Slovenskej republiky vrátane spravodajských zložiek boli uvedené do stavu pohotovosti až do odvolania. Uvádza sa v aktualizovanom stanovisku SIS, ktoré dnes poskytol jej hovorca Branislav Zvara.

„O našom hodnotení výrazne zvýšeného bezpečnostného rizika v súvislosti s nefunkčným systémom kontroly na vstupe do schengenského priestoru, ako aj výstupe z neho, sme pred časom verejne informovali. Pokiaľ nebude schengenský systém pohybu osôb plne sfunkčnený, toto bezpečnostné riziko sa bude naďalej zvyšovať. O prijímaní ďalších opatrení potrebných na elimináciu vzniknutých bezpečnostných rizík budeme verejnosť informovať,“ zdôraznil ďalej Zvara.

SIS ďalšie podrobnosti svojej operatívnej práce nemôže zverejňovať, lebo by tým porušila zákonom uloženú ochranu utajovaných skutočností a v neposlednom rade by mohla zmariť účinnosť prijímaných opatrení, čo by mohlo viesť k ohrozeniu bezpečnosti občanov Slovenskej republiky. Dodal na záver hovorca tajnej služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM