Zo Slovenska

Recesistické silvestrovské podujatie v Michalovciach: So šampanským súťažilo 62 ľudí

Recesistické silvestrovské podujatie malo už svoj 19. ročník a zapojilo sa do neho viac ako 60 účastníkov. Pozrite sa na súťaž vo vystreľovaní zátok zo šampanského.

Ilustračný obrázok k článku Recesistické silvestrovské podujatie v Michalovciach: So šampanským súťažilo 62 ľudí
9
Galéria
Zdroj: TASR

Tradičná súťaž vo vystreľovaní zátok z fľaše šumivého vína sa konala v pondelok 31. januára 2018 napoludnie na michalovskom Námestí osloboditeľov. Víťazom sa stal Radek Milion z Českej republiky, zátka z jeho šampanského doletela na vzdialenosť 27,15 metra.

Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov. Z roku 2005 pochádza dosiaľ neprekonaný absolútny rekord Pavla Tótha, ktorý vystrelil zátku až na vzdialenosť 31 metrov.

„Od roku 2007 sa súťaž koná na Námestí osloboditeľov v Michalovciach v štandardnom termíne o 12.00 h na Silvestra. Doterajší rekord na tomto mieste je z roku 2015, a to 27,65 metra,“ uviedol pre novinárov organizátor Ján Ďurovčík.

Podľa neho sa raritná akcia už stala známou atrakciou, na ktorú sa mnohí tešia, a spestrením silvestrovských osláv. „Podľa internetových zdrojov takáto súťaž nikde inde nie je,“ dodal Ďurovčík.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pozrite si fotogalériu so silvestrovskej súťaže v Michalovciach.

Michalovce zažili Suťaž v streľbe zátok zo šumivého vína
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM