ELA Cestovanie

RegioJet na Jadrane v lete SKONČIL! Žlté vlaky vás ale odvezú na Ukrajinu

Po štyroch rokoch prevádzky tento rok RegioJet nevypraví žiadne vlaky medzi Českom a Chorvátskom.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet na Jadrane v lete SKONČIL! Žlté vlaky vás ale odvezú na Ukrajinu
Zdroj: RegioJet

Žlté vlaky využívali počas leta aj Slováci, keďže sa dalo pohodlne dostať k Jadranu za pár hodín.

Vlakom na Jadran sa už nedostanete

O cestovanie vlakmi RegioJet do Chorvátska bol od začiatku veľký záujem, lístky boli okamžite vypredané. Žltým vlakom ste mohli prepravovať aj bicykel a nechýbali ani pohodlné tzv. tiché vozne s lôžkovými kupé. Kto ráno nasadol na vlak, stihol sa okúpať v mori a mohol sa večer vrátiť pohodlne domov.

Priame vlakové spojenie s obľúbeným Jadranom na trase Praha – Rijeka, ktoré malo zastávku aj v Bratislave, definitívne končí.

Dopravca avizuje, že vlaky nahradia autobusy. RegioJet namiesto toho posilní spojenie z Prahy na Ukrajinu.

„Vlak do Chorvátska tento rok jazdiť nebude. Táto linka bola jednou z najdlhších v Európe, prechádzala mnohými štátmi a vďaka výlukám niesla riziká oneskorenia. Preto sme sa rozhodli presmerovať kapacitu vlakov na iné spojenie, konkrétne z Prahy na Ukrajinu,“ povedala hovorkyňa RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová pre TN.cz.

Smer: Ukrajina

Letné vlaky spoločnosti RegioJet do Chorvátska teda končia, píše na webe český dopravca. Zverejňuje aj detaily trasy a predaj lístkov. Dôvodom, prečo obľúbená forma cestovania Čechov a Slovákov končí, sú niekoľkohodinové meškania.

Dĺžka jazdy medzi Prahou a Kyjevom je približne 22 hodín a nechýbajú ani spacie vozne. „Cesta prebieha v spolupráci s Ukrajinskými železnicami s prestupom na nadväzujúce sedačkové a lôžkové vlaky v poľskom Přemyšle z dôvodu širšieho rozchodu koľají na území Ukrajiny, na ktoré naše vlaky nie sú stavané,“ píše RegioJet na webe.

No kto chce v lete na Jadran bez auta a nie letecky, môže sa tešiť. Vlaky majú nahradiť autobusy, ktoré budú cez prázdniny vyrážať na cestu každý deň, v júni a v septembri potom trikrát týždenne.

„Cestujúci sa môžu tešiť na nadštandardné pohodlie v nových moderných autobusoch Setra s usporiadaním sedadiel v štýle dva plus jedna,“ propaguje novú formu spojenia dopravcu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM