Lucia Lauková Regióny Zo Slovenska

Rekonštrukcia futbalového štadióna v Nitre: Mesto hľadá dodávateľa prác

Nitrianska investičná vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Súťaž by mala byť už čoskoro ukončená.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia futbalového štadióna v Nitre: Mesto hľadá dodávateľa prác
Zdroj: uvo.gov.sk

Nitrianska radnica pripravuje rekonštrukciu futbalového štadióna FC Nitra. Mestská firma Nitrianska investičná s.r.o. už koncom mája vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. „Po odstránení určitých nedostatkov v projektovej dokumentácii je predpoklad, že táto súťaž bude ukončená koncom júna 2017,“ uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak.

Prvá etapa

Ako vysvetlil, až na základe výsledkov verejného obstarávania bude možné určiť časový harmonogram prác i finančné náklady na rekonštrukciu. „Prvá etapa bude zrealizovaná z dvojmiliónového úveru, ktorý si vzala Nitrianska investičná s.r.o. Pôjde o tie práce, ktoré si určil Slovenský futbalový zväz (SFZ) na to, aby futbalový štadión tejto kategórie mohol byť uvedený do prevádzky,“ povedal Kršiak.

Vybavenie štadióna

Magistrát sa bude pri rekonštrukcii futbalového štadióna opierať aj o pomoc štátu a SFZ, ktorý zabezpečí dodanie nových diváckych tribún. Ako pred časom uviedol primátor Jozef Dvonč, ukončenie rekonštrukcie štadióna bude závisieť od dodávateľa prác. „Pokiaľ ide o tribúny, tie sa už vyrábajú, pretože tribúny súťažil SFZ pre všetky mestá rovnakým spôsobom. Mesto pri rekonštrukcii dodá zvyšné zariadenie štadióna, okrem vybavenia tribún, to budú aj mládežnícke šatne, osvetlenie i kamerový systém,“ skonštatoval Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM