Lucia Lauková Správy Regióny

Rekonštrukcia študentského internátu Mladosť v Nitre: Stála takmer 200-tisíc eur

Študentský domov Mladosť v Nitre prechádza rekonštrukciou interiéru. Študenti sa môžu tešiť z vynovených izieb.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia študentského internátu Mladosť v Nitre: Stála takmer 200-tisíc eur

V roku 2016 SPU v Nitre rekonštruovala 5. poschodie nízkeho krídla, tzv. Ležiak ŠD Mladosť. „Robili sa rekonštrukcie hygienických zariadení a obnova interiérov, maľovky, podlahy, v izbách a na chodbách. Na celom poschodí sa kompletne vymenil nábytok a hygienické zariaďovacie predmety,“ Informovala nás hovorkyňa SPU v Nitre, Renáta Chosraviová.

Zariadenie za tisíce

Počas leta 2017 sa rovnaká rekonštrukcia robila na 4. poschodí. Študenti, ktorí dostanú vynovené izby sa môžu tešiť na kompletnú výmenu nábytku. Ako uviedla Renáta Chosraviová, vymenili sa skrine, stoličky, postele, stoly. „Na izbách sú chladničky a zariaďovacie predmety v hodnote 80-tisíc eur,“ prezradila hovorkyňa SPU v Nitre, Renáta Chosraviová.

Nové izby

V izbách boli vymenené podlahy, elektrina, stierky, maľovanie. „Tiež bola zrekonštruovaná celá chodba, podlahy, nátery. Spolu v hodnote vyše 197-tisíc eur,“ dodala Renáta Chosraviová, hovorkyňa SPU v Nitre.

Ako dodala hovorkyňa SPU v Nitre, Renáta Chosraviová, týmto rekonštrukcia nekončí. Práce budú pokračovať na 3. poschodí, ale to až v budúcom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM