Veronika Kalinová Správy

Rekonštrukcia za 3 307 469 €: Takto v meste vynovili Zariadenie pre seniorov...

Michalovská samospráva uviedla v týchto dňoch do života zrekonštruované priestory Zariadenia pre seniorov na Hollého ulici. Objekt získal nový šat hlavne vďaka prostriedkom z fondov Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia za 3 307 469 €: Takto v meste vynovili Zariadenie pre seniorov...
Zdroj: Webnoviny.sk

Financie aj z európskych fondov

O finančnú podporu projektu s názvom Prestavba a rekonštrukcia Zariadenia pre seniorov v Michalovciach sa začala uchádzať miestna samospráva v roku 2009. Neskôr sa jej podarilo získať z európskych fondov a štátneho rozpočtu SR nenávratný finančný príspevok v sume 3 142 096,44 eura. Mesto sa podieľalo na spolufinancovaní projektu aj vlastnými zdrojmi vo výške 165 373,50 eura.

Vybudované nové priestory

Hovorkyňa radnice Iveta Palečková informovala, že hlavným cieľom stavebného diela bolo dobudovaním prístavby zvýšiť kapacitu zariadenia, rozsah a úroveň poskytovaných sociálnych služieb, ako aj debarierizovať, rekonštruovať a modernizovať vnútorné priestory spomínanej budovy.

„Vybudovaním nových priestorov sa vytvorili podmienky pre kvalitnejšie poskytovanie zdravotníckych a sociálnych služieb, podstatne sa zlepšili podmienky pre rehabilitačné služby. Vytvorením stravovacej časti, kuchyne a zázemia sa zlepšili podmienky stravovania a znížili sa náklady, ktoré sa v minulosti vzťahovali na dovoz jedál,“ priblížila hovorkyňa. Ako ďalej uviedla, pôvodná budova zariadenia disponuje po renovácii zároveň novou kotolňou s úspornejším systémom vykurovania.

Zariadenie seniori aktívne využívajú

Michalovské zariadenie slúži potrebám takmer 180 tamojších penzistov. Po stavebných úpravách pribudli v objekte aj spoločenské priestory čo seniori veľmi vítajú, keďže sa v minulosti stretávali iba na chodbách.

„Mesto súčasne kolaudáciou stavby začína v nových priestoroch realizovať projekt vzdelávania seniorov prednostne pre klientov zariadenia, pričom o vzdelávanie je veľký záujem,“ dodala Palečková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM