Nina Táborská Správy

Rekonštrukcie v Starom Meste: Mestská časť získala 1,7 milióna eur z eurofondov

Bratislavské Staré Mesto môže využiť na rozvoj mestskej časti viac ako 1,7 milióna eur. Prostriedky získalo prostredníctvom Integrovanej stratégie rozvoja mestskej oblasti v rámci Operačného programu Bratislavský kraj.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie v Starom Meste: Mestská časť získala 1,7 milióna eur z eurofondov
Zdroj: TASR

Viac ako 900-tisíc eur sa z balíka získaných prostriedkov použije na rekonštrukciu budovy Základnej školy Vazovova. Rekonštrukciou prejde interiér i vonkajšie priestory.

„Môžeme opraviť kanalizáciu i toalety, zatepliť strechu, zrekonštruovať telocvičňu i fasády,“ uviedla starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová. Dodala, že škola bude mať po rekonštrukcii aj bezbariérový vstup.

Viac ako 300-tisíc eur je určených na modernizáciu materskej školy na Beskydskej ulici. Rekonštrukcia sa v tomto prípade nebude týkať iba samotnej budovy, ale aj dvora škôlky.

„Bude zahŕňať výmenu časti oplotenia areálu a vstupnej brány, opravy chodníkov a ihrísk i doplnenie jestvujúcej zelene,“ vymenovala súčasti rekonštrukcie, uvedené v projekte, hovorkyňa Starého mesta Alexandra Obuchová.

Prostriedky z ISRMO využije bratislavské Staré Mesto aj na revitalizáciu Kmeťovho námestia, kde sa 237 150 eur použije na úpravu a rozšírenie zelene i doplnenie mobiliáru o fitness a detské prvky.

„Do modernizácie denného stacionára na Záhrebskej ulici sa investuje 103 138 eur a 205 538 eur na modernizáciu materskej školy Vazovova, ktorá ráta s modernizáciou kuchyne, rekonštrukciou osvetlenia i rozvodov,“ pripomenula hovorkyňa Starého Mesta.

Dodala, že v rámci ISRMO OPBK – Mestská časť Bratislava-Staré Mesto zrealizuje aj projekt Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý sa týka rekonštrukcie budovy Gymnázia Jána Papánka na Vazovovej ulici. Celkové oprávnené výdavky v tomto prípade predstavujú približne 798 860 eur.

Projekty Integrovaných stratégií rozvoja mestských oblastí sú financované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja s povinným spolufinancovaním žiadateľa vo výške 5 percent. V súčasnosti sa uskutočňuje zazmluvnenie finančných prostriedkov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM