Regióny

Reštart kremnického parlamentu? Poslanci odsúhlasili nové zloženie komisií

Kremnickí mestskí poslanci dnes opätovne odsúhlasili nové zloženie komisií pri mestskom zastupiteľstve. Prvý návrh, ktorý schválili ešte začiatkom decembra na ustanovujúcom zastupiteľstve, totiž primátor Alexander Ferenčík (NEKA) odmietol podpísať.

Ilustračný obrázok k článku Reštart kremnického parlamentu? Poslanci odsúhlasili nové zloženie komisií
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé, ustamovujúce zastupiteľstvo skončilo podľa mnohých viac než rozpačito. Ferenčík zatiaľ uznesenie o komisiách nepodpísal: V parlamemte sa rozohrala partia Pôvodné zloženie komisií totiž nepočítalo s tromi staronovými poslancami. Tí zároveň novým poslancom vyčítali, že ich vynechali z tvorby tohto návrhu, keďže im neboli doručené materiály na rokovanie. Tento postup sa nepáčil ani primátorovi. „Po minulom zastupiteľstve som poslancom oznámil, že to dočasne nepodpíšem, ak sa nedohodnú na niečom rozumnejšom,“ podotkol dnes Ferenčík.

Dôvody na nepodpísanie uznesenia mal podľa jeho slov dva, a to nevýhodnosť, ale aj nezákonnosť. Podľa jeho názoru neboli dodržané niektoré ustanovenia rokovacieho poriadku, keďže poslancom neboli doručené podklady. Zároveň očakával, že sa poslanci dohodnú na „niečom rozumnejšom“. Dnešný výsledok a teda nové zloženie, na ktorom sa poslanci dohodli po vzájomnom stretnutí, považuje za veľmi dobrý.

Nové zloženie komisií tak počíta aj s tromi staronovými poslancami. „Som rada, že sa reštart podaril a zloženie komisií vyplynulo z našej dohody,“ komentovala situáciu staronová poslankyňa Klára Popová (Smer-SD).

Podobne reagovala aj Viera Vaská (Sieť). „Tento pondelok sme sa stretli takmer všetci poslanci a po dlhom rokovaní sme sa dohodli na tom, čo tu dnes odznelo. Predpokladám, že k spokojnosti, lebo všetci poslanci hlasovali za takúto skladbu komisií,“ dodala.

Foto: archív Žiar24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM