Jakub Forgács Kultúra

Reunion vydali nový VIDEOKLIP. Skladba bystrických rockerov odzrkadľuje dnešnú dobu

Kapelu Reunion netreba Bystričanom špeciálne predstavovať. Ak ste však nepočuli ich novú skladbu, teraz máte šancu.

Ilustračný obrázok k článku Reunion vydali nový VIDEOKLIP. Skladba bystrických rockerov odzrkadľuje dnešnú dobu
12
Galéria
Zdroj: Reunion

Na svete je nový videoklip bystrickej kapely Reunion. O novej skladbe Prístav sme sa rozprávali priamo s mladými hudobníkmi. „Našou najväčšou inšpiráciou je život. Skladba odzrkadľuje dnešnú dobu, kedy sú vzťahy medzi ľuďmi veľmi krehké a povrchné. A platí to nie len v romantických vzťahoch, ale aj v priateľstvách dokonca v rodinách,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Milan Kováč, spevák kapely.

„Skladba je rozhodne iná ako naša predchádzajúca tvorba. Nakoľko sa jedná o singel z pripravovaného albumu, ktorý chceme posunúť oproti predošlému albumu z roku 2015 o niečo vyššie, už aj samotné single majú niečo o tom albume predznačiť. Myslím, že sme priniesli nový sound, pod ktorý sa podpísal znova René Bošeľa a takisto sme sa v produkciách vyhrali s rôznymi modernými prvkami súčasnej modernej svetovej hudby,“ pokračoval so slovami, že nechali veľký priestor elektronike, ale snažili sa zachovať kapelný sound, teda bicie, basa a gitary sú základ, ktorý tam musel byť.

Zdroj: YouTube.com

Podľa Kováča sa jedná sa o zatiaľ najkomplikovanejšiu výrobu. Natáčalo sa niekoľko dní v Budapešti, na Liptovskej Mare aj v Banskej Bystrici, v Radvanskom kaštieli. „Išlo o výrobu s mnohopočetným štábom, s profesionálnym osvetľovačom, ktorý sa predviedol hlavne na natáčaní v kaštieli na záberoch pri televízore. Natáčalo sa v zime, v teple, pri vode, v európskej metropole. Veľká vďaka a obdiv preto patrí nášmu dvornému režisérovi Robovi Bošeľovi. V klipe si zahrala hlavnú rolu Ema Kristofová, ktorá dobrovoľne vycestovala do Budapešti s čisto mužským štábom, za čo by sme jej radi odovzdali medailu za odvahu,“ poznamenal.

Zaujímavosťou je, že herec v klipe nie je vôbec herec. „Dokonca pred kamerou nemá takmer žiadne skúsenosti. Je to náš kamarát Maťo Dobrík, ktorý je v prvom rade cestovateľ, sprievodca a zdá sa, že po novom aj talentovaný herec,“ dodal Kováč.

Už vo februári 2019 sa fanúšikovia kapely môžu tešiť aj na nový album. „Album už máme takmer hotový, ale samotný tracklist budeme dávať dokopy až koncom roka. Zatiaľ je skladieb nahraných viac, ako na album plánujeme dať, a preto budeme musieť niečo z tracklistu vyhodiť. Bude volať "To najlepšie z nás“. Názov sme vybrali z viacerých dôvodov. Je naším zvykom, že každý náš album nesie meno po niektorej zo skladieb, ktoré obsahuje, čo platí aj v tomto prípade. Na druhú stranu, aj samotný význam tej vety hovorí o tom, že sa snažíme do albumu vložiť to najlepšie, čo v nás je, dávame si záležať na textoch, na produkciách, zriadili sme si vlastné štúdio, kde denno-denne produkujeme skladby, venujeme sa tomu albumu už takmer polroka a všetky ostatné aktivity išli na druhú koľaj," doplnil gitarista a producent kapely Radovan Oravkin so slovami, že hneď po vydaní albumu vyrazia na turné po slovenských mestách, kde nový album odprezentujú.

Pozrite si nový videoklip Prístav a v priloženej fotogalérii aj zábery z natáčania!

V OBRAZOCH: Natáčanie videoklipu Prístav od bystrickej kapely Reunion
12
Galéria
Zdroj: Reunion
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM