han Šport Hokej

Réway v rozhovore priznal psychické problémy: Beriem lieky a v Poprade som sa cítil fajn!

Slovenský hokejista Martin Réway priznal psychické problémy, s ktorými bojuje aj vďaka liekom. Naposledy hral útočník za HK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Réway v rozhovore priznal psychické problémy: Beriem lieky a v Poprade som sa cítil fajn!
Zdroj: Facebook

Talentovaný útočník má toho viac ako dosť, a to má len 25 rokov. Jeden z najväčších talentov slovenského hokeja už štartoval svoju kariéru po niekoľkýkrát, no ako priznal v rozhovore pre český portál idnes.cz, stoja za tým aj psychické problémy.

„Riešim dlhodobý problém, beriem lieky. Motiváciu však stále mám, chcem to sebe dokázať,“ povedal.

Koniec v Kladne

Rodák z Dolného Kubína zahájil túto sezónu v českom Kladne, kde sa však dlho neohrial. „K hokeju poviem toľko, že mám ambície, preto ma frustruje, keď sa mi nedarí. Bolo rozumné sa v dobrom s Kladnom rozlúčiť, pretože som nepomáhal tímu tak, ako som si predstavoval,“ priznal Martin. V klube, ktorý má pod palcom legendárny Jaromír Jágr, sa však cítil dobre. „Zapadol som tam, kabína ma prijala a tam mi navrhli, aby som začal s terapiou, za čo im vďačím,“ dodal.

Prvý raz

Réway tak išiel na terapiu, čo považuje za výborný ťah. „Zveril som sa im a terapia bola rozumné riešenie. Verím, že pre mňa v Kladne chceli urobiť všetko, aby som mal úspešnú sezónu. Je mi ľúto, že to nevyšlo, pretože ma fanúšikovia aj hráči podporovali,“ podotkol.

Za tri roky šesť klubov

Martin toho vystriedal skutočne dosť. Hral okrem Česka vo Švédsku, v KHL, či tretej slovenskej lige. „Sám by som sa chcel niekde usadiť a cítiť, že niekam patrím,“ reagoval Réway, ktorý priznal, že hlava by aj chcelo, ale telo nepustí… „Na to ma pripravovali. Ale prekonal som to a rok čo rok sa zlepšujem. Stále sa mi však stáva, že mám kondíciu, ale za týždeň ochoriem…“ smúti 25-ročný útočník.

Hrať stále chce

Aj napriek prekážkam má niekdajší líder národného tímu v sebe ambíciu pokračovať v aktívnej a profesionálnej kariére. „Je to ťažké, ale momenty mi dokazujú, že to v sebe mám. Chcem sa vrátiť na nejakú úroveň, ale je možné, že sa tak nestane. V živote mi neverilo veľa ľudí, ale chcem sám sebe dokázať, že mám motiváciu,“ prízvukuje Réway.

Z Popradu má radosť

Po tom, čo skončil v Kladne, ponúkol mu spoluprácu klub z Popradu. V tíme spod Tatier sa postupne dostával do pohody. „Snažil som sa do toho dostať celú sezónu a v Poprade som konečne cítil, že sa mi darí. Bolo radosťou tam hrať. Á áno, cítil som sa tam konečne po dlhej dobe skvele. Je tam rodinné prostredie,“ uzavrel Réway.

Réway priznal psychické problémy
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM